Načelnik Mašić gostovao u programu Radio Foče

11.07.2013.

Radisav Mašić

FOČA – Načelnik opštine Foča Radisav Mašić gostovao je u emisiji „Otvoreni studio“ u programu Radio Foče i to je njegovo prvo gostovanje od kako je preuzeo mandat načelnika opštine.

U prvom dijelu emisije načelnik je govorio o osam mjeseci mandata, koje su aktivnosti do sada završene i koje su započete. Naravno, Mašić je pomenuo i planirane aktivnosti koje opštinska vlast, sa njim na čelu, planira provesti u toku četvrogodišnjeg mandata.

U toku emisije bilo je riječi o saradnji sa Vladom Republike Srpske i o tome kako ranija vlast nije imala dobru vezu sa entitetskom vlašću. Načelnik je istakao da je Vlada Republike Srpske naša Vlada i da je sasvim razumno da se od nje tražiti pomoć. On je napomenuo da je Vlada pomogla opštini u saniranju deficita u budžetu, koji je novo opštinsko rukovodstvo zateklo, dolaskom na vlast. Ono što će najvjerovatnije biti jedna od značajnih pomoći Vlade opštini Foča, jeste pokretanje tekstilne industrije Nikola Tesla, koja bi u Foči zaposlila veliki broj radnika.

Načelnik je govorio i o posjeti predsjednika Republike Srpske opštini Foča i istakao zadovoljstvo zbog održanog sastanka sa privrednicima i koncesionarima za male hidrocentrale. Po njegovom mišljenju male hidrocentrale će u bliskoj budućnosti biti u funkciji. U prvom dijelu emisije bilo je riječi o socijalnim potrebama stanovništva, rekonstrukciji vodovoda i kanalizacije, finanasijskoj pomoći od strane Vlade RS.

Slušaoci Radio Foče imali su priliku da postave pitanja načelniku Mašiću. Iako je bilo dosta pitanja načelnik se trudio da na njih odgovori adekvatno i konkretno.

Građane Foče najviše je interesovala sanacija gradskih saobraćajnica te rekonstrukcija javne rasvjete. Načelnik je u više navrata podsjetio da njegov mandat traje četiri godine i da će za to vrijeme uraditi sve što je obećao, a da će infrastrukturni poslovi koji su ušli u budžet opštine Foča za ovu godinu, u toku ove godine biti i urađeni. Ono što je opštini dosta olakšalo rad po ovom pitanju, jeste asfaltiranje četiri kilometra gradskih saobraćajnica koje će finansirati Vlada Srpske.

Na pitanje slušalaca o stanju u NP „Sutjeska“ načelnik smatra da je opština zajedno sa Vladom RS počela raditi na obnovi i unapređenju Parka, kako bi on privlačio što više turista. To je za sada malo i početak je, ali od nečega se mora krenuti, istakao je Mašić.

Na kraju emisije najavljeno je da će ovakav vid komunikacije sa građanima postati redovna praksa u radu načelnika opštine Foča Radisava Mašića.