Najbolji Bašić, Kalaba i Malić

28.07.2013.

Auto reli na Tjentištu

FOČA – Vozač ekipe Auto-moto društva /AMD/ “Hercegovina” iz Trebinja Vučko Bašić osvojio je danas prvo mjesto u klasi jedan /do 1.300 centimetara kubnih/ na reliju “Kozara-Sutjeska 2013” koji je organizovao Auto-moto savez Republike Srpske.

Vozač ekipe AMD “Banjaluka” iz Banjaluke Aleksandar Kalaba najbolji je u klasi dva, /od 1.301 do 1.800 centimetara kubnih/, a u klasi tri, /više od 1.800 centimetara kubnih/, najbolji rezultat ostvario je vozač ekipe Sportskog auto kluba “Komotin” iz Jajca Ivica Malić.

Marija Knežević, vozač ekipe AMD “Krajina” iz Banjaluke, proglašena je za najuspješniju ženu, učesnika takmičenja.

Prvi preventivno-sportski reliji Nagrada Auto-moto saveza Republike Srpske vožen je od Mrakovice na Kozari do Tjentišta na Sutjesci.

Prva od prijavljenih 68 auto-posade juče je krenula sa platoa na Mrakovici i preko Slatine pored Banjaluke, Doboja, Istočnog Sarajeva i Miljevine stigla na konačno odredište – Tjentište na Sutjesci.

Takmičari su danas na Tjentištu odvezli posljednji ispit tačnosti, poslije čega su sumirani rezultati i svečano proglašeni pobjednici, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Najboljima su, pored pehara, uručeni i prigodni pokloni Rafinerije ulja Modriča, partnera AMS Srpske u ovoj i drugim manifestacijama.

Generalni sekretar AMS Srpske Nikola Manojlović rekao je da je takmičenje pokazalo da se u Republici Srpskoj mogu organizovati izuzetno kvalitetne preventivno-sportske manifestacije sa velikim brojem učesnika.

“Ovakav auto-reli do sada nije vožen u Republici Srpskoj i BiH. Urađen prema standardima koje propisuje Svjetska automobilistička asocijacija, reli je objedinio sportski i preventivni dio”, ocijenio je Manojlović.

Direktor Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske Milija Radović istakao je da je ovo najbolja promocija bezbjedne vožnje, a posebno je značajna, jer su se takmičili vozači – profesionalci, koji su ovaj put morali da voze po saobraćajnim propisima, poštujući sva ograničenja.

“Ovo je poruka za sve vozače, pogotovo amatere, da se uz poštovanje saobraćajnih propisa može bezbjedno stići na odredište i time se smanjuje rizik od saobraćajnih nezgoda. Posebno je zadovoljstvo što je manifestacija prošla bez ijednog incidenta i što povezuje dva nacionalna parka, dvije izuzetno atraktivne turističke destinacije”, naglasio je Radović.

Svaki učesnik relija je za dva dana prešao više od 800 kilometara. Auto-reli je objedinio četiri dosadašnja – “Mrakovicu”, “Slatinu”, “Duge njive” i “Sutjesku”.