Održan fudbalski turnir u Vardištu

SRNA - Radoje Tasić - 28. jula 2013. 058.ba

Turnir u Vardištu

VIŠEGRAD – U Vardištu kod Višegrada danas je održan tradicionalni 15. turnir u malom fudbalu na kome je učestvovalo 11 ekipa iz Užica, Mokre Gore, Novog Goražda, Rudog i Višegrada.

Turnir je otvorio načenik opštine Višegrad Slaviša Mišković koji je istakao da lokalna zajednica podržava ovakva druženja mladih „na kojima se kali tijelo i okrepljuje duh“.

„Nije slučajno da se turnir odžava u blizini hrama Vaznesenja Gospodnjeg u ovoj mjesnoj zajednici, jer se srpski narod vijekovima okupljao oko svojih svetinja koje su mu davala snagu za sva druga, pa i sportska nadahnuća“, dodao je Mišković.

Arhimandrit Jovan Gardović poručio je mladima da vjera i Srpska pravoslavna crkva daju snagu za savladavanje svih životnih teškoća.

Proslavljeni fudbaler Dragan Džajić, koji zbog obaveza nije mogao da otvori današnji turnir, uputio je pismo u kojem navodi da će u najskorije vrijeme posjetiti Višegrad i njegove sportiste.

Pobjednička ekipa turnira nagrađena je sa 200 KM, drugo mjesto sa 100 KM, a treće sa 50 KM. Pokrovitelj turnira bila je opština Višegrad, a organizatori Srpsko sokolsko društvo „Soko“ i parohija vardiška.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , , , , , ,