Održana Konferencija beba u Foči

01.07.2013.

Konferencija beba u Foči

FOČA – Leona Jegdić izabrana je za ovogodišnjeg predsjednika Predsjedništva beba, na Konferenciji beba koja je u petak održana u Foči. Druga i treća nagrađena beba su Anika Nikolić i Božo Dalibor Kulić. Titulu najporodice ponijela je šestočlana porodica Nedeljka Škipine, kojoj je uručena nagrada od 500 konvertibilnih maraka. Ove godine na Konferenciju je prijavljeno 136 beba.

Roditelji bebe predsjednika, ali i drugi roditelji nisu krili oduševljenje, jer je ovo jedna od najljepših manifestacija koje se održavaju u Foči i mnogobrojnim gradovima Srpske, pod sloganom „Ljepša Srpska, brojnija Srpska“.

U opštini ističu da je obaveza lokalne zajednice da podstiče rođenje djece. Zamjenica načelnika opštine Foča, Radenka Srndović izrazila je zadovoljstvo zbog velikog broja beba koje su roditelji prijavili ove godine na Konferenciju.

-„Svake godine imamo sve više prijavljenih beba za Konferenciju, tako smo ove godine imali prijavljenih 136 beba i to je značajno više u odnosu na protekle godine. Svakako želja nam je da svake godine u Foči bude što više beba i da bude veći broj učesnika ove konferencije. Već dugi niz godina postoji jedna budžetska pozicija kojom se izdvajaju sredstva za treće rođeno dijete od 1000 konvertibilnih maraka, a od ove godine uveli smo još jednu budžetsku poziciju a to je da roditelji koji su nezaposleni za rođenje svakog dijeteta dobiju po 1000 KM“ – istakla je Srndović.

I ovogodišnja Konferencija beba održana je pod pokroviteljstvom Opštine Foča.