Opština nabavila mašine poljoprivrednicima

SRNA - 07. jula 2013. 058.ba

Kombajn i traktor

Foto ilustracija

VIŠEGRAD – Opština Višegrad danas je istaknutim poljoprivrednim proizvođačima na teritoriji višegradske Župe dodjelila poljoprivredne mašine koje će biti na usluzi mještanima.

Dopremljen je kombajn, dva traktora, četiri mašine za baliranje sijena, sijačica i hidraulika za zimsko održavanje puteva uz pomoć traktora.

Mašine će biti u vlasništvu opštine, a domaćini će se služiti njima i brinuti se o njihovom održavanju.

Načelnik opštine Višegrad Slaviša Mišković je rekao da je ovo primjer kako vlast vodi odgovornu politku prema poljoprivredi i selu.

„Ovim želimo da potvrdimo da smo uveliko ušli u naš koncept razvoja poljoprivrede i sela, a za to je u budžetu opštine za ovu godinu planirano 700.000 KM“, rekao je Mišković.

Poljoprivredni proizvođač Zoran Papić iz sela Prelova kaže da je ovo najkonkretniji način da se pomogne poljoprivrednicima i da se mladi ljudi zadrže na selu.

Mladen Knežević iz sela Kragujevca ističe da je pomoć u poljoprivrednim mašinama najneophodnija, jer će se tako olakšati obavljanje radova na njivama i u livadama i održavati seoski putevi, posebno u zimskoj sezoni.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,