Osam srpskih slikara slikaće na Hilandaru

SRNA - Radoje Tasić - 30. jula 2013. 058.ba

Hadži Branko Nikitović

VIŠEGRAD – Direktor Gradske galerije u Višegradu, slikar Hadži Branko Nikitović potvrdio je danas Srni da će zajedno sa sedam srpskih slikara sutra iz Beograda otputovati u Manastir Hilandar gdje će provesti šest dana, slikajući motive sa ovog svetog mjesta.

„Među osam slikara su i trojica učesnika međunarodnih saborovanja likovnih umjetnika u Višegradu, a to su, osim mene, i Obrad Jovanović iz Užica i Drago Vučić iz Bileće što je veliko priznanje okupljanju likovnjaka u gradu na Drini i Rzavu“, rekao je Nikitović.

Slikari će boraviti i slikati u porti Manastira Hilandar i u sjedištu Svete gore u Kareji, a svoja djela pokloniće prodajnoj galeriji manastira za njegovu obnovu.

Hadži Branko Nikitović je 25 puta boravio na Hilandaru.

„Tamo sam bio kao vjernik, ali ovo je posebna čast da u ovoj srpskoj svetinji budem kao umjetnik i da tu ostavim svoja djela“, dodao je Nikitović.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,