Počinje drugi dio Interkulturalnog kampa u Strgačini

30. jula 2013. 058.ba

Interkulturalni kamp Strgačina Rudo

RUDO – Na sreću mnoge djece u petak, 02.08.2013. godine, počinje ove godine drugi „Interkulturalni kamp Strgačina“ u Strgačini kod Rudog, a završava se 14.08.2013. godine.

Uslove za realizaciju ovog pojekta za druženje i edukaciju obezbijedili su Udruženje za pomoć osobama sa posebnim potrebama „Nada“ Rudo i Opštinska razvojna agencija Rudo, a finansijsku podršku je druge godine za redom obezbijedila Ambasada SAD u BIH.

Interkulturalni kamp se organizuje četiri godine za redom i kroz njega je prošlo mnogo djece iz raznih krajeva BIH.

U svakoj smjeni u kampu borave đaci iz četiri škole, a iz svake škole dolazi po deset đaka sa svojim nastavnikom. Ovaj put će djeca dolaziti u dvije grupe i to prva od 02.08. do 07.08.2013., a druga grupa od 09.08. do 14.08.2013.

U okviru kampa djeca imaju različite aktivnosti. Radionice na kojima se kroz igru uče toleranciji i u okviru kojih stiču znanja o interkulturalizmu, samo su dio njihovih aktivnosti. Tu su i ples, sportska takmičenja, ali i izleti na kojima se tipična djeca druže sa djecom sa preprekama u učenju i učešću. Između ostalog, djeca pohađaju i novinarsko-literarnu sekciju na kojoj uspješno ispoljavaju svoju kreativnost, pišu, izrađuju magazin kampa.

Škole koje će učestvovati na kampu su OŠ „Džemaludin Čaušević“ Sarajevo, OŠ „Milan Ilić Čiča Šumadiski“ Han Pijesak, OŠ „Vuk Karadžić“ Višegrad, OŠ „Vareš“ Vareš u prvoj smjeni, a u drugoj OŠ „Avdo Smailović“ iz Sarajeva, OŠ „Rudo” iz Rudog, OŠ „Ćamil Sijarić” iz Sarajeva i OŠ „Trnovo“ iz Trnova.

Pored škola planiran je dolazak udruženja iz Foče, udruženje CDP i Mentalno nedovoljno nerazvijena lica iz Goražda i udruženje „Nada“ iz Rudog, 6. i 13. avgusta na zajedničko druženje.

S obzirom na uspješnost prethodno realizovanih projekata, nema sumnje da će i ove godine kamp u Strgačini biti mjesto druženja i zabave i da će i ove godine djeca iz kampa otići sa puno lijepih uspomena i utisaka.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Nenad Bradonjić

Iz Rudog, osnovnu i srednju školu završio u Rudom, student Filozofskog fakulteta, Pedagogija.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Nenad Bradonjić

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,