Podsticaji i ove godine

opstinarudo.com - 20. jula 2013. 058.ba

Zasadi maline

RUDO – Opština Rudo i ove godine značajnim finansijskim sredstvima podstiče poljoprivrednu proizvodnju na području opštine. U Budžetu opštine za 2013. godinu, za ove namjene, planirana su sredstva u iznosu od 75000 KM.

Prema Odluci o podsticajima za razvoj poljoprivredne proizvodnje, podsticajna sredstva dodjeljuju se za:

  • razvoj stočarske proizvodnje (uzgoj priplodnih junica, nabavku muznih grla, vještačko osjemenjavanje, proizvodnju mlijeka, tov junadi, uzgoj suprasnih nazimica, ovaca-koza, tovnih piladi, koka nosilja, uzgoj pčela)
  • biljnu proizvodnju u ratarstvu i voćarstvu (uzgoj strnih i ozimih žita, aromatičnog i ljekovitog bilja, stakleničku i plasteničku proizvodnju, zasnivanje zasada jagodičastog, jabučastog i koštunjavog voća, premije za proizvodnju maline i šljive)
  • investicije u osnovna sredstva i opremu u poljoprivred i(nabavka nove mehanizacije, mašina i opreme)
  • podrška organizovanju poljoprivrednih proizvođača

Do sada je podnijeto 259 zahtjeva, od toga je realizovano 156 (18094 KM).

Zainteresovana lica mogu podnijeti zahtjev za podsticaje do kraja 2013. godine i ostvariti pravo na podsticaj, ukoliko ispune uslove predviđene Odlukom o podsticajima za razvoj poljoprivredne proizvodnje (Službeni glasnik opštine Rudo br. 4/13).

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,