Sjećanje na Milivoja Savića

12.07.2013.

Turnir Milivoje Savić Mišo

FOČA – U subotu će u Vlasenici biti održan Drugi memorijal u fudbalu “Milivoje Savić” u čast tragično nastradalog golmana Sutjeske.

Na turniru će, pored domaće Vlasenice i Sutjeske, za koje je Savić nastupao, učestvovati višegradska Drina i Napredak iz Donjeg Šepka.

Milivoje Savić-Sava preminuo je 19. septembra 2007. godine u bolnici u Podgorici, od posljedica teških povreda glave, koje je četiri dana ranije zadobio u saobraćajnoj nesreći u Foči. Nesreća se dogodila u noći poslije prvenstvene utakmice Sutjeska-Borac Šamac 2:0, na kojoj je Savić briljirao. Bila je to prva sezona Sutjeske, kao povratnika, u Prvoj ligi RS, a upravo je Savić bio jedan od najzaslužnijih za istorijski plasman tima iz Foče u prvoligaško društvo.

Meč sa Šamčanima igao se u okviru 7. kola prve lige RS, nakon kojeg se Sutjeska nalazila na vodećoj poziciji.

Karijera

Milivoje Savić rođen je u Sarajevu 15. novembra 1987. godine. Fudbalsku karijeru započeo je u Vlasenici, gdje je sa porodicom izbjegao početkom proteklog rata. U tom gradu Milivoje je završio osnovnu i srednju mašinsku školu, nakon čega je 2006. godine upisao Fakultet fizičke kulture u Palama. U FK Vlasenica prošao je kroz sve omladinske selekcije, da bi sa 16 godina, kao izuzetan talenat, nastupio za prvi tim matičnog kluba. U Sutjesku je prešao u julu 2006. godine. Od tada je bio nezamjenjiv na golu kluba iz Foče. Pored odličnih igračkih kvaliteta, krasile su ga izuzetne karakterne osobine, tako da je u klubu bio ljubimac svih, od navijača i saigrača, pa do članova Uprave. Saigrači za Milivoja kažu da je posjedovao neopisivu harizmu i vedar duh, kojim je naprečac osvajao simpatije ljudi oko sebe. Bio je primjer pravog sportiste i uzor svim klincima u klubu.