Sredoje Nović posjetio Foču

Opština Foča - Nataša Miletić - 01. jula 2013. 058.ba

Sredoje Nović u Foči

FOČA – Ministar civilnih poslova BiH, Sredoje Nović održao je sastanak sa načelnikom opštine Foča Radisavom Mašićem. Najviše riječi bilo je o načinu konkurisanja za sredstva koja, kroz projekte, realizuje ovo Ministarstvo.

Usaglašeni su naredni koraci opštinske vlasti oko projekata za koje će konkurisati. Ministarstvo civilnih poslova BiH ima širok spektar djelovanja i brojni su načini kojima može pomoći našoj opštini. Ministar Nović ističe da se može pomoći u oblastima zdravstva, obrazovanja, nauke, kulture i sporta.

– „Mislimo da je to jedan od razloga što smo htjeli da vidimo šta je to što se sa aspekta našeg ministarstva može ovoj opštini pomoći, a to je prije svega pomoć u oblasti kulture i sufinansiranje određenih projekata, koje raspisuje Ministarstvo civilnih poslova. Razgovarali smo i o načinima na koji možemo tu saradnju uspostaviti s jedne strane, a s druge strane, svi koji ispune formalne uslove imaju velike šanse da se sufinansiraju iz ovog Ministarstva” – istakao je Nović.

Načelnik Mašić kaže da je neophodno napraviti projekte kojima bi se konkurisalo za sredstva.

– „Neophodno je napraviti projekte i sa tim projektima konkurisati i mi mislimo da Foča ima mogućnosti da tu napravi značajne iskorake. Ono što Foču, prije svega, interesuje jeste kako i na koji način doći do sredstava kojima bi pomogli oblast sporta, kulture, obrazovanja pa i zdravstva. U tom smislu mi očekujemo da projekti kojima smo konkurisali dobiju podršku“ – zaključio je Mašić.

Današnjem sastanku prisustvovali su i predsjednik SO Foča, Radojica Mlađenović, načelnik CJB Istočno Sarajevo, Radenko Vasiljević i direktor ŠG Maglić, Spomenko Stojanović.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,