Stipendije za 82 studenta

Mira Andrić, Foto: Zoran Maksimović Z - 17. jula 2013. 058.ba

Potpisane stipendije u Višegradu

​VIŠEGRAD – Načelnik opštine Višegrad Slaviša Mišković potpisao je danas ugovore sa 82 studenta, koji su stekli pravo na dobijanje opštinske stipendije za 2012/13 školsku godinu.

Mišković je naglasio da su kriteriji za dodjelu opštinskih stipendija bili veoma složeni a prvenstveno se vodilo računa o deficitarnim zanimanjima, ostvarenom prosjeku tokom školovanja, za brucoše uspjeh u srednjoj školi, zatim socijalna kategorija porodica čija djeca imaju volju i želju za visokim obrazovanjem, kao i boračke kategorije.

​Visina stipendije na mjesečnom nivou iznosi 120 maraka a korisnici će ukupnu vrijednost za deset mjeseci imati na bankovnom računu, odmah nakon potpisivanja ugovora.

​„Dosadašnja praksa dodjele stipendija će ubuduće biti izmjenjena, kako bi korisnici već u decembru mogli realizovati opštinska finansijska sredstva a ne po završetku školske godine“, pojasnio je Mišković.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,