Vlada odlučna za izgradnju „Buk Bijele“

SRNA - 05. jula 2013. 058.ba

Dogovor Buk Bijela

FOČA – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Foči da je Vlada Srpske odlučna da iznađe rješenje i potencijalne mogućnosti za investiranje kako bi se počelo sa gradnjom hidroelektrane „Buk Bijela“.

Dodik je sa privrednicima u Foči razgovarao o iskorišćavanju prirodnih resursa, među kojima i hidropotencijala.

„Vlada Srpske je izdala koncesije na nekim rijekama za izgradnju minihidrocentrala. Došli smo ovdje da im kažemo da smo otklonili sve prepreke da bi oni mogli da počnu sa provođenjem investicija i izgradnjom hidroenergetskih objekata. Zato od njih i očekujemo da otpočnu sa poslovima i imaju našu podršku“, istakao je Dodik.

Sastanku sa privrednicima prisustvovao je i ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Željko Kovačević, kao i rukovodstvo opštine Foča.

„Našu podršku imaće oni koji počnu da ulažu i otpočnu sa podizanjem objekata. Ukoliko ne, sa nekima ćemo i raskinuti ugovore o koncesijama“, naglasio je Kovačević.

On je najavio da će sastanak u Foči ponovo biti održan za dva mjeseca.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,