„Dani višegradskog meda“

Mira Andrić - 14. avgusta 2013. 058.ba

Dani višegradskog meda

VIŠEGRAD – U Višegradu se danas održavaju „Dani višegradskog meda“ na platou ispred Doma kulture. Ovu poljoiprivrednu manifestciju lokalnog karaktera, otvorili su načelnik opštine Slaviša Mišković i predsjednik Udurženja pčelara „Višegrad“ Radoje Tasić.

Mišković je istakao da će opština i dalje podržavati pčelare stimulacijom i raznim podsticajima iz sredstva za razvoj poljoprivrede i sela.

„Potrebno je napraviti iskorak u proizvodnji zdrave hrane i proširiti asortiman pčelinjih proizvoda i to po evropskim i ekološkim standardima. U tom cilju opština će novim sredstvima podržati razvoj pčelarstva na ovim prostorima“, rekao je Mišković.

Predsjednik Udurženja pčelara Radoje Tasić je podsjetio da je je na osnovu analize, med koji proizvode višegradski pčelari izuzetno dobrog kvaliteta, imaju svoj bar-kod i prepoznatljiv je na tržištu.

Udruženje pčelara „Višegrad“ ima 66 registrovanih članova od kojih se određen broj bavi profesionalnim pčelarenjem.

Tasić je najavio i 11. po redu Međunarodni sjam meda, koji će u Višegradu biti održan u septembru.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , , ,