Dodijeljene nagrade za najljepše terase i dvorišta

Opština Foča - Nataša Miletić - 21. avgusta 2013. 058.ba

Dvorište u Foči - ZEV Svetosavska

1. mjesto: ZEV Svetosavska

FOČA – Vlasnicima najljepših dvorišta i terasa načelnik opštine Radisav Mašić juče je uručio novčane nagrade. Ove godine na opštinski konkurs pristiglo je 19 prijava u tri kategorije.

U kategoriji stambenih zgrada, najljepše dvorište je u Donjem Polju, ispred zgrade u Svetosavskoj ulici. Stanari te zgrade su dobili 300 maraka. Po 100 maraka dodijeljeno je zajednicama etažnih vlasnika u Kragujevačkoj i u Ulici Vuka Karadžića, koje su podijelile drugo mjesto, te u Zajednici u Nemanjinoj ulici, koja je osvojila treće mjesto.

Dvorište u Foči - Krsmanovi Radmila i Mile

1. mjesto: Porodica Krsmanović

Radmila Krsmanović iz Kočićeve ulice je za najljepše dvorište u kategoriji porodičnih kuća dobila 150 maraka. Dvorište Dragana Blagojevića u naselju Barakovac je osvojilo drugo mjesto i 100 maraka, dok je Vasi Čančar, čije se dvorište nalazi u Ulici Stepe Stepanovića, za treće mjesto dodijeljeno 70 maraka.

Najljepši balkon je u Užičkoj ulici, na kući Koviljke Šehovac, koja je nagrađena sa 100 maraka. Dragina Vuković iz Sokolske ulice je na drugom mjestu, za koje je dobila 70 maraka, a treća nagrada u iznosu od 50 maraka otišla je u ruke Zorana Glodića iz Njegoševe ulice.
Ove godine prvi put su dodijeljene i stimulativne nagrade vlasnicima dvorišta u seoskom i prigradskom području. Po 50 maraka dobili su Slađana Čečar iz Dragočave i Svetlana Zečević, čije se dvorište nalazi u naselju iznad Bolnice.

Izbor najljepših dvorišta i terasa organizuje se devet godina. Zahvaljujući ovoj akciji u gradu je sve više uređenih zelenih površina, istakao je načelnik opštine Radisav Mašić i naglasio da je u Foči dosta parkovskih površina čijem će se uređenju mnogo više pažnje posvetiti od jeseni.

Izbor najljepših terasa i dvorišta organizovala je Komisija koju čine predstavnici Urbanizma i Turističke organizacije.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,