Fočanski prvoligaš na Tjentištu savladao komšije iz Gacka

06.08.2013.
Stadion na Tjentištu

Stadion na Tjentištu

FOČA – I treća provjera pred start prvenstva u I ligi Republike Srpske bila je uspješna za fudbalere Sutjeske.

Izabranici Duška Raševića su sa 2:0 savladali komšije iz Gacka, ekipu Mladosti.

Prvi pogodak je postignut u 21. minutu. Simić je uputio dubinsku loptu prema kaznenom prostoru Gačana, pomalo je nesmotreno reagovala i odbrana Mladosti, lopte se dočepao Neđo Šuka i smjestio je u mrežu.

Konačan rezultat je postavljen početkom drugog dijela. Asistiraso je mladi i perspektivni Ognjen Pljevaljčić, ponovo je na pravom mjestu bio Šuka koji je napravio malu egzibiciju, primio je loptu na prsa a onda je majstorski zahvatio i poslao u nebranjeni dio mreže gatačkog prvoligaša.

Po završetku utakmice trener Rašević je uglavnom bio zadovoljan izdanjem svoga tima.

– Igrali smo po veoma toplom i sparnom vremenu ali su igrači pružili uglavnom sve što smo od njih očekivali u ovom susretu. Još je ovo faza priprema u kojoj su noge pomalo teške i ekipa se uglavnom uigrava. Raduje dobra igra mladih igrča koji su dobili šansu i na najbolji način je iskoristili. Poznato je da smo prije dva-tri dana promijenili destinaciju i nalazimo se na Tjentištu gdje imamo vrlo dobre uslove za rad. Ovdje ćemo ostati do 11. avgusata, planirali smo da odigramo još dva kontrolna susreta a protivnici bi trebali biti sokolački Glasinac i rogatička Mladost – referisao je Duško Rašević trener Sutjeske.