Moguće povećanje penzija

SRNA - 15. avgusta 2013. 058.ba

Novac

INFO – Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Petar Đokić izjavio je da će Vlada Srpske uskoro analizirati ukupno finansijsko stanje u Republici i da će procijeniti za koliko procenata bi mogle da budu povećane penzije.

„Vlada Republike Srpske će krajem avgusta ili početkom septembra razmatrati tu analizu i uvjeren sam da će odluka biti povoljna, a penzioneri zadovoljni. Ima razloga za optimizam“, rekao je Đokić danas u Pelagićevu, gdje je prisustvovao sastanku Regionalnog udruženja penzionera Semberije, Majevice, Posavine i Birča.

On je dodao da je prije izvjesnog vremena održan sastanak u Vladi Srpske na kojem je bilo riječi o načinima rješavanja zahtjeva za povećanje penzija.

Predsjednik Udruženja penzionera Republike Srpske Rade Rakulj izrazio je očekivanje da će već septembarska penzija biti povećana, te istakao da ova kategorija stanovništva u Srpskoj živi najlošije.

„Ispod donje granice siromaštva živi 70 odsto penzionera u Srpskoj, jer sve ispod 350 KM nije dovoljno za život“, rekao je Rakulj.

On je naveo da sve više ljudi odlazi u penziju, da je broj korisnika, u odnosu na pretprošlu isplatu penzija, povećan za 840.

Rakulj je istakao da treba smanjiti javnu potrošnju, kako bi penzioneri bolje živjeli.

Današnjem sastanku Regionalnog udruženja penzionera u Pelagićevu, na kojem je bilo analizirano stanje ove kategorije stanovništva, prisustvovao je i Direktor Fonda PIO Mladen Milić.

Penzioneri su, pred početak sastanka, položili vijence na centralni spomenik poginulim borcima opštine Pelagićevo i posjetili Spomen-sobu Treće Posavske brigade.

Regionalno udruženja penzionera Semberije, Majevice, Posavine i Birča okuplja oko 35.000 penzionera iz 11 opština Srpske.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: