Na nivou RS predviđeno je zapošljavanje 938 lica iz boračkih kategorija

Mira Andrić - 21. августа 2013. 058.ba

Posao

VIŠEGRAD – Vrijednost projekta podrške zapošljavanju i samozapošljvanju djece poginulih boraca VRS, ratnih vojnih invalida i nezaposlenih demobilisanih boraca „Zajedno do posla“ iznosi 3.268.500 maraka i predviđa zapošljavanje 938 lica, potvrdio je direktor Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske, Milko Čolaković.

Po zatvaranju Javnog poziva za ovaj projekat, zahtjev za zaposlenje radnika podnijela su 132 poslodavca za zapošljavanje 334 lica.

Prema riječima Čolakovića, Zahtjev za zapošljavanje po jednog demobilisanog borca sa područja opštine Višegrad podnijela su tri poslodavca i to Guslarsko društvo „Rade Jamina“, restoran „Mandić“ i Stomatološka ambulanta „Estetika“, te jedan demobilisani borac za samozapošljavanje.

„Obzirom da je javni poziv zatvoren, istim su odobrena sredstva po ovom projektu.

Obaveza poslodavca po ovom projektu je da po odobravanju sredstava primi radnike u radni odnos i sa njima zaključi ugovor o radu, kao i da radniku isplati platu uvećanu za doprinose u skladu sa zakonskim propisima“, naglasio je Čolaković.

Opštinska Boračka organizacija Višegrad prikuplja podatke zainteresovane djece iz boračkih kategorija, koji su po struci pravnici, ekonomisti ili informatičari, kako bi ih proslijedili BO Republike Srpske, koja će nakon bodovanja aplicirati na program zapošljavanja mladih stručnjaka. Sufinasiranje samozapošljavanja djece poginulih boraca VRS za 147 lica u iznosu od 5.000 KM po jednoj osobi.

Rok za prijavu je do šestog septembra ove godine. Do sada se opštinskoj boračkoj organizaciji prijavilo tri kandidata i to dva ekonomista i jedan informatičar.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: , , ,