Objavljene konačne liste za popisivače i instruktore

Opština Foča - Nataša Miletić - 29. августа 2013. 058.ba

Popis stanovništva

FOČA – Popisna komisija opštine Foča objavila je, na oglasnoj tabli opštine, konačnu listu popisivača i instruktora, koji su izabrani za obuku, za popis stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH 2013. godine.

Na konačnoj listi za popisivače koja broji 161 kandidata, našlo se 118 pripadnika srpskog naroda, od koji 78 sa visokom stručnom spremom, 5 sa višom i 35 sa srednjom stručnom spremom. Na istoj listi nalazi se 34 Bošnjaka, koji su većinom angažovani iz susjednih opština, i 4 kandidata iz reda ostalih naroda. Nakon obuke, koja će se održati od 16. do 20. septembra, vršiće se eliminacija, tako da će se na konačnoj listi za popisivače, koji će biti angažovani na terenu naći 133 kandidata, 95 Srba, 34 Bošnjaka i 4 kandidata iz reda ostalih naroda.

Od prijavljenih 55 kandidata za opštinske instruktore na konačnoj listi nalazi se njih 20, 15 Srba, 4 Bošnjaka i jedan Crnogorac. Tri izabrana lica će nakon obuke, koja će za instruktore biti održana od 6. do 10. septembra, biti eliminisana, tako da će konačna lista sadržati 17 opštinskih instruktora.

Svi kandidati koji su izabrani za obuku dužni su u prostorije opštinske popisne komisije, zgrada opštine, kancelarija broj 12, donijeti kopije i originale sledećih dokumenta: lične karte, diplome o završenom školovanju, dokaz da je kandidat učesnik rata, član porodice poginulih boraca, ratni vojni invalid ili civilna žrtva rata i dokaz od Zavoda za zapošljavanje da je kandidat nezaposlen.

U Popisnoj komisiji Opštine Foča istakli su da nijedno lice koje je u radnom odnosu neće biti angažovano na terenu u toku popisa stanovništva, stanova i domaćinstava u BiH 2013.godine.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: