Objavljene preliminarne liste izabranih popisivača i instruktora

Opština Foča - Nataša Miletić - 14. avgusta 2013. 058.ba

Popis stanovništva

FOČA – Popisna komisija opštine Foča objavila je juče, na oglasnoj tabli Opštine, preliminarnu listu kandidata koji će biti angažovani na poslovima popisivača i instruktora za Popis stanovništva u BiH 2013. godine.

Popisna komisija ostavila je rok od pet dana za žalbe, nakon čega biti objavljena konačna lista angažovanih popisivača i instruktora, sa rezervom. U popisnoj komisiji su rekli da je bilo 15 kandidata koji nisu zadovoljili uslove za popisivače i oni se nisu našli na preliminarnoj listi.

Na području opštine Foča za obuku biće izabran 161 popisivač sa rezervom. Nakon obuke vršiće se eliminacija prilikom čega će biti izabrana konačna lista od 133 popisivača za područje naše opštine. Taj broj mora biti zadovoljen po nacionalnoj strukturi prema kojoj bi se trebalo angažovati 65 Bošnjaka, 63 Srbina i 5 pripadnika ostalih naroda. Međutim, Agencija za statistiku BiH ostavila je mogućnost angažovanja 50 odsto pripadnika bošnjačkog naroda od propisanog broja, što je 33 popisivača. Obzirom da se na Javni poziv za popisivače prijavilo manje Bošnjaka nego što bi trebalo biti angažovano, oni će biti angažovani iz susjednih opština. Na konačnoj listi za popisivače naći će se 95 Srba, 33 Bošnjaka i 5 popisivača iz reda ostalih naroda.

Kada su u pitanju kandidati za instruktore, na preliminarnoj listi našlo se 20 imena, od kojih će 17 biti angažovano na konačnoj listi bez rezerve. U ovom broju naći će se 8 pripadnika Srpskog naroda, 8 Bošnjaka i jedan instruktor iz reda ostalih naroda.

U Popisnoj komisiji opštine Foča podsjećaju da se konačne liste za popisivače i instruktore za Popis stanovništva, stanova i domaćinstava u BiH 2013. godine prave na osnovu podataka Popisa stanovništva iz 1991. godine.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: