Opština pomaže rekonstukciju „Viline vlasi“

SRNA - Radoje Tasić - 22. августа 2013. 058.ba

Višegradska banja

VIŠEGRAD – Načelnik opštine Višegrad Slaviša Mišković najavio je da će se iz lokalnog budžeta ove godine izdvojiti 100.000 KM za projekat završetka apartmana u Rehabilitacionom centru „Vilina vlas“ u Višegradskoj banji.

„Opredijelili smo se strategijom razvoja da stimulišemo razvoj poljoprivrede i turizma, posebno izgradnju ili rekonstrukciju smještajnih kapaciteta, jer je u Višegradu zabilježeno povećanje broja turista“, rekao je Mišković Srni.

Direktor Rehabilitacionog centra „Vilina vlas“ Pero Petrović kaže da će za projekat završetka 16 apartmana, rekonstukciju bazena, kuhinje i soba biti potrebno obezbijediti oko milion KM.

„Pokušaćemo da dignemo povoljan kredit kod Investicione-razvojne banke kako bismo realizovali ovu zamisao“, rekao je Petrović.

Četrvrti sprat hotela u Višegradskoj banji podignut je prije 10 godina, a apartmani na njemu zbog nedostatka sredstava i volje optšinskih vlasti nikada nisu završeni.

Ovaj hotel raspolaže sa 150 ležaja.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: , ,