Pobjeda Sutjeska na početku sezone

18.08.2013.

FK Sutjeska - FK Proleter

FOČA – Fudbaleri Sutjeske su na najbolji način otvorili novi šampionat i trijumfom obradovali verne navijače.

Gosti iz Teslića su se prikazali fočanskoj publici u solidnom izdanju ali su ipak stadion pokraj Ćehotne napustili pognute glave.

Sve je riješeno u prvih dvanaest minuta utakmice.

Sutjeska je od samog početka krenula agresivno i domaći fudbaleri su se radovali već u 6. minutu. Slobodan udarac iskosa sa 25 metara izveo je Simić a lopta je otsjela ispod same prečke gola Proletera.

Samo šest minuta kasnije prednost je udvostručena. Dugo je trajala akcija Sutjeske, lopta se u kaznenom prostoru gostiju odbijala od noge do noge, odbrambeni igrači Teslićana su je nakratko odbili na nekih osamnaest metara od gola gdje je prihvatio Radomir Drakul i pravim projektilom pogodio lijevi gornji ugao gostujućeg tima.

U nastavku susreta se vodila uglavnom izjednačena borba sa po nekoliko prilka i sa jedne i sa druge strane, međutim mreže su mirovale.

Na kraju treba napopmenuti da su domaći fudbaleri u ovaj meč ušli sa dosta izmjenjenim sastavom u odnosu na proteklu sezonu, sa čak pet debitanata, i pobjedom najavili da će igrati vidnu ulogu u tekućem prvenstvu.

Sutjeska – Proleter (T) 2:0 (2:0)

Strelci: 1:0 Simić u 6.; 2:0 R.Drakul u 12. min.
Gradski stadion u Foči.
Gledalaca: 300.
Sudija: Slavoljub Gogić (I.Sarajevo) 7,5.
Žuti kartoni: D.Drakul, B.Radović (Sutjeska), Panić i Osmić (Proleter).

Sutjeska: Petrović 7, R.Drakul 7,5 (od 74. min Pljevaljčić-), Filipović 7, Mrgud 7, Simić 7,5, Šuka 7 (od 89. min Mijović-), Sekulović 7, D.Drakul 7, Ivanović 7,5, R.Radović 7, V.Radović 7 (od 68. min B.Radović-).

Proleter: Babić 6, Lale 6, N.Popović 6, Jelić 6, Panić 5,5 (od 79. min Kovaljsko-), R.Popović 5,5, Gavrić 6, Galamić 6,5, Dolić 5,5 (od 51. min Kuzmanović 5,5), Osmić 5,5 (od 70. min Đukarić -)Rašić 5,5.

Igrač utakmice: Jovan Simić (Sutjeska).