Poziv za dodjelu stimulativnih kreditnih sredstava

SRNA - 30. августа 2013. 058.ba

Opština Rogatica

ROGATICA – Opština Rogatica uputila je javni poziv za dodjelu stimulativnih kreditnih sredstava posredstvom NLB Razvojne banke porodičnim poljoprivrednim gazdinstvima, preduzetnicima i pravnim licima sa područja ove opštine.

U Administrativnoj službi opštine Srna je saznala da je riječ o sredstvima uplaćenim po osnovu naknada za korišćenje prirodnih resursa u svrhu proizvodnje struje.

Potencijalni korisnici pozvani su da podnesu zahtjev za korišćenje kredita s ciljem podizanja privrednih aktivnosti, kao i veće uposlenosti postojećih i izgradnje novih kapaciteta, te otvaranju novih radnih mjesta.

Porodična poljoprivredna gazdinstva mogu aplicirati na minimalnih 5.000 KM do 15.000 KM, uz dodatnih 2.500 KM za svakog zaposlenog radnika. Period kreditiranja je do šest godina, sa grejs periodom do 18 mjeseci.

Preduzetnici mogu aplicirati do 25.000 KM uz dodatnih 5.000 KM za svakog zaposlenog radnika. Period kreditiranja je do šest godina, sa grejs periodom do 12 mjeseci.

Pravna lica sa dva zaposlena radnika mogu koristiti maksimalan iznos kredita do 50.000 KM, uz dodatnih 10.000 KM za svakog zaposlenog novog radnika. Period kreditiranja je do šest godina, sa grejs periodom do 12 mjeseci.

Javni poziv otvoren je do 20. septembra ove godine.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: