Rogatica i Sokolac zajedno grade vodovod

Opština Sokolac - 24. августа 2013. 058.ba

Rogatica i Sokolac zajedno grade vodovod

ROGATICA – Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica i načelnik opštine Rogatica Tomislav Puhalac potpisali su danas protokol o međusobnoj saradnji i realizaciji zajedničkog projekta, snabdijevanja vodom sokolačke mjesne zajednice Bjelosavljevići i susjedne mjesne zajednice Stjenice na području opštine Rogatica.

Projekat čine tri cjeline:
– rekonstrukcija postojećeg primarnog distributivnog cjevovodnog sistema Sokolac, u pravcu Brezjak – Kula,
– izgradnja primarnog vodovodnog sistema pumpne stanice Kula- rezervoar Vitanj i
– izgradnja glavnog distributivnog voda sekundarne vodovodne mreže od rezervoara Vitanj – Ozerkovići, na području opštine Sokolac, do naselja na području rogatičke mjesne zajednice Stjenice.

Realizacijom ovog projekta vodom će se snabdjeti više od 100 domaćinstava u bezvodnim sokolačkim selima: Đedovci, Ozerkovići, Vrbarje, dijelu Pavičića i nekoliko sela na rogatičkom mjesnom području Stjenice do Sočica. Voda će, nakon nekoliko godina obećanja i isčekivanja stići i do Manastira Svete Trojice u Ozerkovićima na samoj tromeđi opština, Sokolac, Rogatica i Pale, čime će biti poboljšani uslovi za aktivnosti sestrinstva u manastirskom konaku, rečeno je nakon potpisivanja ovog akta o saradnji dvije opštine.

Ova namjera biće konkretizovana kroz dogovore, razmjenu informacija, nacrte finansijskih planova sa fazama rad i operativnom dinamikom plana izgradnje, statusnim pitanjima i rješavanjem imovinsko pravnih odnosa, načinom upravljanja i održavanja sistema i principa eksploatacije, što će se definisati posebnim aktima lokalnih skupština Rogatice i Sokoca, u skladu sa posebnim zakonima, stoji u dijelu, danas potpisanog protokola.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: , ,