Sjećanje na junake

14. августа 2013. 058.ba

Pomen srpskim i crnogorskim vojnicima u Rogatici

ROGATICA – Povodom Preobraženjskih dana i krsne slave opštine Rogatica održan je pomen na spomen kosturnici poglinulim srpskim i crnogorskim vojnicima u borbi za oslobođenje 1914. godine u tadašnjem srezu Rogatičkom.

Nakon što su sveštenici rogatičke srpske pravoslavne Crkve služili parastos pred zdanjem koje je na svečani način podignuto 2. avgusta 1931. goodine, vjenac su položili Načelnik opštine Tomislav Puhalac i Predsjednik boračke organizacije Milenko Rajak.

Ispred inicijativnog odbora za formiranje udruženja potomaka boraca otadžbinskih ratova 1912.-1918. prigodnu istorijsku besjedu je održao Rade Jovanović koji je tom prilikom istakao da će u narednom periodu ovo udruženje pokloniti još veću pažnju očuvanju postojećih i izgradnji novih istorijskih spomenika i objekata iz perioda slavne srpske istorije na području rogatičke opštine.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slaviša Vukašinović

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slaviša Vukašinović

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: , ,