Tradicionalni prijem za višegradske đake generacije u ZP „HE na Drini“

07.08.2013.

Djaci generacije sa Milom Lakićem

PRIMJER SOCIJALNE ODGOVORNOSTI

VIŠEGRAD – ​Direktor Zavisnog preduzeća „Hidroelektrane na Drini“ iz Višegrada Mile Lakić, priredio je prijem za ovogodišnje đake generacije, Srednje škole „Ivo Andrić“ – Stojke Vasiljević i Osnovne škole „Vuk Karadžić“ – Katarine Filipović.

​Čestitajući i uručujući prigodne nagrade ovogodišnjim najboljim višegradskim đacima na izuzetnom uspjehu u nastavi i vanškolskim aktivnostima Lakić je naglasio da već godinama, na ovaj način, kao jedno od najuspješnijih preduzeća u Srpskoj, pokazuju široku socijalnu odgovornost.

​On je najavio da će od naredne godine „Hidroelektrane na Drini“, zajedno sa školama, razraditi kriterije kako bi ove nagrade proširili i na najuspješnije đake u oblasti sporta, kulture i drugih društvenih djelatnosti, te da će nastojati da obnove dodjelu stipendija, uključujući i đacima generacije.

​Stojka Vasiljević je izrazila zadovoljstvo što se u Višegradu prepoznaje njihov trud, zbog čega će, kako kaže, nastojati da se po završetku studija Fakulteta za bezbjednost u Beogradu, vrati u Višegrad i pomogne njegov ubrzani razvoj.

​Katarina Filipović, među višegradskim osnovcima, se izdvojila po učenju, ali i po izvanrednim sportskim rezultatima. Upisala je Gimnaziju u Višegradu, a želja joj je da se nakon studija medicine, kao budući ljekar, vrati u Višegrad.