Tradicionalni prijem za višegradske đake generacije u ZP „HE na Drini“

07. августа 2013. 058.ba

Djaci generacije sa Milom Lakićem

PRIMJER SOCIJALNE ODGOVORNOSTI

VIŠEGRAD – ​Direktor Zavisnog preduzeća „Hidroelektrane na Drini“ iz Višegrada Mile Lakić, priredio je prijem za ovogodišnje đake generacije, Srednje škole „Ivo Andrić“ – Stojke Vasiljević i Osnovne škole „Vuk Karadžić“ – Katarine Filipović.

​Čestitajući i uručujući prigodne nagrade ovogodišnjim najboljim višegradskim đacima na izuzetnom uspjehu u nastavi i vanškolskim aktivnostima Lakić je naglasio da već godinama, na ovaj način, kao jedno od najuspješnijih preduzeća u Srpskoj, pokazuju široku socijalnu odgovornost.

​On je najavio da će od naredne godine „Hidroelektrane na Drini“, zajedno sa školama, razraditi kriterije kako bi ove nagrade proširili i na najuspješnije đake u oblasti sporta, kulture i drugih društvenih djelatnosti, te da će nastojati da obnove dodjelu stipendija, uključujući i đacima generacije.

​Stojka Vasiljević je izrazila zadovoljstvo što se u Višegradu prepoznaje njihov trud, zbog čega će, kako kaže, nastojati da se po završetku studija Fakulteta za bezbjednost u Beogradu, vrati u Višegrad i pomogne njegov ubrzani razvoj.

​Katarina Filipović, među višegradskim osnovcima, se izdvojila po učenju, ali i po izvanrednim sportskim rezultatima. Upisala je Gimnaziju u Višegradu, a želja joj je da se nakon studija medicine, kao budući ljekar, vrati u Višegrad.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: , , , , , ,