U OŠ u Višegradu polazi 89 prvačića od ukupno 870 osnovaca

Mira Andrić - 23. августа 2013. 058.ba

Upis u Osnovnu školu u Višegradu

VIŠEGRAD – U OŠ u Višegradu polazi 89 prvačića od ukupno 870 osnovaca. U novu školsku 2013/14 godinu, drugog septembra krenuće oko 870 učenika u devet razreda OŠ „Vuk Karadzić“ u Višegradu.

Istog dana, nastava će početi i u područnim školama u Prelovu, Međeđi, Dobrunu, Novom Goraždu i Potkozari.

„Ove godine u prvi razered je upisano 89 mališana koji će biti raspoređeni u tri odjeljenja centralne škole u Višegradu. Za prvačiće i učenike drugog razreda i ove godine Ministartsvo prosvjete i kulture RS obezbijedilo je besplatne udzbenike“, potvrdila je pedagogica u OŠ „Vuk Karadzić“ Mira Stojanović.

Danas se završava pripremna nastava za popravne ispite koji će biti održani u ponedeljak 26. i utorak 27. septembra.

Prema riječima direktora OŠ „Vuk Karadzić“ u Višegradu Momira Radojičića, postoji potreba za prijem šest novih izvršilaca nastavnog kadra i to četiri na određeno vrijeme i dva do povratka sa porodiljskog odsustva.

„Na raspisani konkurs za prijem novih radnika prijavilo se preko 30 učitelja. Nama su potrebni nastavnici srpskog jezika na četiri časa i matematike na osam časova. U toku dana, na osnovu bodovanja, Komisija će odlučiti koji kandidati će biti primljeni na posao“, rekao je Radojičić.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: , ,