Asocijacija Football Friends darovala lopte odbojkašicama Maglića

07.09.2013.

Odbojkašice Foče sa novim loptama

FOČA – Beogradska Asocijacija Fudbal frends, na čijem čelu je Fočak Zoran Avramović, još jednom je pokazala koliko joj je stalo do razvoja sporta u gradu na Drini i Ćehotini. Fočanske odbojkašice dobile su od ove organizacije 17 lopti, što će im sigurno olakšati rad, a istovremeno biti i dodatni podstrek da, kao povratnici u Prvu ligu RS, što spremnije uđu u takmičenje.

Pored omladinskog turnira u fudbalu, Asocijacija Fudbal frends je proteklih godina organizovala i regionalna takmičenja u strit fudbalu, a kada god to može, obraduje neki od fočanskih klubova nabavkom opreme.

– Ovo je drugi put da pomažemo Odbojkaškom klubu Maglić. Donijeli smo 13 lopti za trening i četiri za igranje utakmica. Prepoznali smo da se u ovom klubu radi dobro, da su napredovali za jedan rang više i ovim skromnim poklonom želimo da doprinesemo da postignu što bolje rezultate- kaže član Asocijacije Fudbal frends, Srđan Drašković, koji je odbojkašicama uručio lopte. Na ovom poklonu, Fudbal frendsu se zahvalio trener odbojkašica Maglića, Milomir Davidović Lići.

– U ovakvoj ekonomskoj krizi, ova pomoć je veoma značajna. U ime igračica i svih u Klubu, zahvalio bih se Zoranu Avramoviću, našem Fočaku, koji je, zaista, napravio lijep gest. Nadamo se da ćemo i dalje sarađivati- rekao je Davidović. Osim odbojkašica, lopte je dobio i Omladinski pokret Foča, koji je nedavno organizovao turnir u odbojci na pijesku. Asocijacija Fudbal frends je organizatorima memorijala „Ilija Đurović Ike“ poklonila pet lopti za bič volej.

Ponosni dvoranom

Za razliku od drugih klubova u Prvoj ligi RS, Maglić se može pohvaliti da ima odlične uslove za rad. Dvorana u Foči je jedna od najljepših u RS. – Imamo izvanredne uslove za rad. Sada sam bio na seminaru trenera u Pelagićevu i svi treneri su istakli da imaju problem sa dvoranom. Mi svaki dan imamo po sat i 45 minuta, nekada i dva sata, na raspolaganju dvoranu. Imamo dovoljno lopti, tri garniture dresova i dobre igračice, pa se nadam da u Prvoj ligi nećemo ukaljati obraz grada- kaže trener Davidović. Takmičenje u Prvoj ligi RS počinje 28. septembra, a u 1. kolu Maglić gostuje u Mrkonjić Gradu.

U Foču dolaze šampionke Srbije

Iz Asocijacije Fudbal frends najavljuju da bi u Foču mogli dovesti žensku ekipu Crvene zvezde, aktuelne šampionke Srbije.

– Najvjerovatnije ćemo imati priliku da prisustvujemo jednom velikom spektaklu, meču između Maglića i Crvene zvezde. U toku su pregovori, postoje najave da bi to trebalo biti u skorijem periodu – rekao je Drašković.