Humanitarci položili ispit

27.09.2013.

Humanitarni koncert u Rogatici

ROGATICA – Humanitarno veče folklora na kome su Rogatičani kupovinom ulazne karte po cijeni od 5 maraka dali prilog za liječenje Nikole Mojevića, Milijane Perović-Marić i Stojana Čarkića u potpunosti je uspjelo i pokazalo dvostruko čojstvo.

Humanitarni koncert u Rogatici

Na poziv Centra za kulturu i sport, kao organizatora, o svom trošku u naš grad su došli članovi kulturno-umjetniučkih društava „Romanijska luča“ sa Sokoca, „Soko“ iz Višegrada, „Prosvjeta“ iz Rudog, „Izvor“ iz Čajniča, Sveti Đorđe“ iz Novog Goražda i „Sretenje“, koje radi pri Crkvenoj opštini Rogatica, a da ih gleda bila je puna sala gradskog bioskopa.

Humanitarni koncert u Rogatici

Došli su mladi, ali i veliki broj starijih Rogatičana, svjesni, kako reče jedan od prisutnih, koji nije želio da mu se ime spominje, da je kupovina ulaznice najmanje čime mogu da pomognu oboljelim mladim sugrađanima.

Inače, ovo humanitarno veče, kome je prisustvovao i načalnik opštine Tomislav Puhalac i sveštenici u Crkvi Svete Trojice, koje je trajalo više od dva sata, otvorili su najmlađi članovi KUD-a „Sretenje“, a onda ređali su se KUD-ovi i koreografije iz svih krajeva srpskih zemalja. Toplo pozdravljani igrali su naši folkloristi, ali i gosti sa Sokoca, iz Rudog, Višegrada, Čajniča, Novog Goražda…

Humanitarni koncert u Rogatici

Aplauz je izazvao i mladi frulaš Draško Spasojević iz Rudog, te ženska i muška etno grupa KUD-a „Sretenje“.

Direktor Centra za kulturu i sport Slaviša Bojović reče da su za ovu humanitarnu manifestaciju prodate 323 ulaznice i da je prikupqeno 1615 maraka. Uz to, naglasio je Bojović, ovo je prva od više akcija koje će ova ustanova organizovati kao svoj prilog u sakupljanju srdstava za liječenje sugrađana Nikole, Milijane i Stojana.