Ministar MUP-a Srpske u Rogatici

Sreten Mitrović - 16. septembra 2013. 058.ba

Ministar MUP-a u Rogatici

ROGATICA – Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Radislav Jovičić u pratnji načalnika Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo Radenka Vasiljevića danas, ponedeljak, 16. septembra, u popodnevnim časovima bio je u posjeti Policijskoj stanici u Rogatici.

Nakon razgovora sa komandirom Stanice Igorom Karišikom i njegovim saradnicima dao je izjavu u kojoj je izrazio zadovoqstvo stanjem bezbjednosti na području opštine Rogaica i dodao:

– U svoj program rada stavio sam i obavezu da obiđem sve policijske stanice u Republici Srpskoj. Danas sam obišao područje Centra javne bezbjednosti Doboj i Trebinje i evo me i na području Centra Istočno Sarajevo. Sa načelnikom Centra ovo popodne smo u Rogatici. U Stanici policije razgovarali smo sa komandirom Igorom Karišikom o bezbjedonosnim problemima i saradnji Policijeke stanice sa lokalnom zajednicom i dobio uvjeravanja da je stanje bezbjednosti na zadovoljavajućem nivou i da je saradnja sa opštinskim rukovodstvom o pitanju bezbjdnosti na dobrom i korektnom nivou.

Ministarstvo unutrašnjnih poslova, dodao je njegov prvi čovjek, u narednom periodu učiniće dodatne napore da pomogne policijskim stanicama kroz dodatnu opremu. U fazi je nabavka novih službenih motornih vozila, uniformi i obuće za sve pripadnike MUP-a Srpske. Određenu količinu, svega ovog i druge opreme za kriminalističku policiju, naravno, dobiće i Policijska stanica u Rogatici.

Komandir Policijeke stanice u Rogatici Igor Karišik povodom posjete ministra Jovičića reče da je zadovoljan što je ministar našao za potrebno da posjeti i „njegovu“ Stanicu. Očekujemo, dodao je on, da se u naredom priodu poboljša stanje matrijalno-tehničkih sredstava, posebno službenih vozila i ostale opreme. Ministar je dao obećanje i mi ga držimo za riječ, reče Karišik.

– Ja sam, naglasio je komandir Karišik, upoznao ministra da je stanje bezbjednosti na području opštine zadovoljavajuće, a to znači da u proteklom periodu 2013., kao uostalom i tokom cijele prošle godine, nismo imali ni jedan slučaj koji bi uznemirio javnost i ni jedno teže krivično djelo.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , , , ,