Mirko Đerić nastupio za Veslački klub „Jedrina“

09. septembra 2013. 058.ba

Nebojša Marković i Mirko Đerić

Nebojša Marković i Mirko Đerić

VIŠEGRAD – Za vrijeme Balkanskog veslačkog prvenstva održanog prvog vikenda u septembru u Beogradu, Bosna i Hercegovina je prvi put u istoriji imala svog predstavnika. Pod zastavom BiH nastupio je Đerić Mirko iz Veslačkog kluba „Jedrina“ iz Višegrada, i u juniorskoj trci skifova zauzeo 5. mjesto.

Na redovnom kongresu Balkanske veslačke asocijacije Višegrad je izabran za mjesto sledećeg okupljanja balkanskih veslača i veslačica. Organizacija je dodjeljenja Veslačkom savezu Republike Srpske koji je podršku za kandidaturu dobio od Ministarstva civilnih poslova u Sarajevu i Ministarstva porodice, omladine i sporta u Banjaluci.

Zastava za Nebojšu Markovića

– Veoma smo ponosni što su naši prijatelji iz balkanskih veslačkih federacija prepoznali prirodne kapacitete i resurse višegradskog jezera i jednoglasno usvojili našu kandidaturu za domaćina Balkanskog veslačkog prvenstva 2014. godine. Pred nama je veliki posao organizacije značajnog sportskog događaja sa tradicijom, ali smo veoma srećni što ćemo na ovaj način predstaviti Višegrad kao buduću destinaciju sportskog turizma, na kojoj će veslači i drugi sportisti moći da se kvalitetno pripremaju za nastupajuće sezone i unaprediti veslanje u našoj državi iz koje će, nadamo se, poteći novi veslački šampioni – izjavio je generalni sekretar Veslačkog saveza BiH, Nebojša Marković.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,