MUP će razmotriti inicijativu za osnivanje CJB Foča

16.09.2013.

Radislav Jovičić

FOČA – Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Radislav Jovičić izjavio je danas da će MUP razmotriti inicijativu za ponovno otvaranje Centra javne bezbjednosti /CJB/ Foča.

“Kada dobijemo inicijativu, razmotrićemo je i prema ukazanoj potrebi dati Vladi Srpske na usvajanje”, rekao je Jovičić novinarima nakon sastanka sa sa načelnikm opštine Foča Radisavom Mašićem.

Jovičić je naveo da će ovu inicijativu MUP razmotriti i prilagoditi sistematizaciji, a ukoliko se za to ukaže potreba, biće otvoren Centar javne bezbjednosti Foča.

On je naglasio da je na sastanku konstatovano da je bezbjednosna situacija na području opštine Foča zadovoljavajuća, ali da, ipak, uvijek ima prostora da bude još bolja.

Jovičić je dodao da će MUP uraditi novu sistematizaciju radnih mjesta i da je prihvaćena inicijativu opštine Foča da se na Tjentištu otvori stanično odjeljenje policije.

“Načelnik Mašić nas je informisao da će u Nacionalnom parku `Sutjeska` uslijediti projekti, te da je povećan obim saobraćaja zbog otvaranja tunela Čemerno. Naša obaveza je da doprinesemo što povoljnijim bezbjednosnim uslovima na Tjentištu”, istakao je Jovičić.

Načelnik opštine Foča upoznao je Jovičića, načelnika CJB Istočno Sarajeva Radenka Vasiljevića i načelnika Stanice javne bezbjednosti Foča Velemira Kostovića sa potrebom otvaranja staničnih policijskih odjeljenja u Čelebićima i uz granični pojas sa Crnom Gorom.

“Upoznao sa ministra i njegove saradnike i o potrebi ponovnog otvaranja Centra javne bezbjednosti Foča, koji bi operativno djelovao u šest opština Gornjeg Podrinja”, naglasio je Mašić.

Jovičić je posjetio i Stanicu javne bezbjednosti Foča, a obećao je da će opremu koju treba da nabavi MUP dobiti i ovdašnji policijski službenici.