Neophodna jača saradnja između opštinske i republičke vlasti

09.09.2013.

Igor Radojičić u Opštini Višegrad

VIŠEGRAD – Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić izjavio je danas u Višegradu da je neophodna čvršća saradnja između lokalne vlasti i republičkih organa.

Radojičić je podsjetio da su Vlada Republike Srpske i opština Višegrad u proteklom periodu realizovale projekte rekonstrukcije puteva Višegrad–Vardište i Ustiprača, te da je u Višegradu izgrađena nova zgrada doma zdravlja.

On je naglasio potrebu da se što prije riješi pitanje vlasničke strukture nad stanovima za izbjeglice i boračke kategorije, koje su gradile Vlada Srpske i opština Višegrad.

“Poseban akcenat dajem izgradnji Andrićgrada, koji se pravi sredstvima Vlade i opštine, koji je najznačajniji republički i regionalni projekat”, istakao je Radojičić.

On je podsjetio da je republički parlament u ovoj godini usvojio niz zakona koji se tiču lokalnih zajednica – Zakon o koncesijama, o građenju, o šumama, kao i o brzoj registraciji privatnih firmi, za šta je potrebno samo tri dana.

Načelnik opštine Višegrad Slaviša Mišković rekao je da je ovo prvi susret republičkih zvaničnika sa opštinskim rukovodstvom, te izrazio nadu da će saradnja ubuduće biti mnogo bolja.

Mišković je ponovio da je sastanak bio izuzetno konstruktivan i da je obuhvatio niz tema od životnog značaja za lokalne zajednice.

Tokom posjete Višegradu, Radojičić je obišao i Andrićgrad.