Održana Skupština MOSI igara u Novom Pazaru

28. septembra 2013. 058.ba

MOSI Skupstina

INFO – Iako je do 51. Međuopštinskih omladinskih sportskih igara (MOSI) ostalo još deset mjeseci,čelnici grada domaćina Novog Pazara ne sjesde skrštenih ruku. Održana je Skupština najveće amaterske sportske manifestacije u Jugoistočnoj Evropi. Podnesen je izvještaj o proteklim 50.jubilarnim MOSI održanim u Prijeopolju a potom su izabrani i novi organi narednih igara.

Dosadašnji predsjednik Skupštine Šefket Šehović je istakao da su igre u Prijepolju protekle u najboljem redu što govore pohvale koje su stigle u grad u kojem su rođene MOSI .

-Takmičenja su trajala pet dana u 12.sportskih disciplina na kojima se nadmetalo preko 2000 sportista iz 28 opština sa tromeđe Srbije, Crne Gore,  RS i BiH. Ponašanje sportista, suđenje a i sve druge aktivnosti su protekle u najboljem redu uz nekoliko sitnijih propusta koje smo riješavali u hodu. Na osnovu svega iznesenog možemo biti potpuno zadovoljni organizacijom igara i postigniutim rezultatima, zaključio je Šehović.

Presjednik Stalnog komiteta Radomir Radivojević je rekao da su Prijepoljci ponosni što su jubilarne igra bile na najvećem nivou ali je skrenuo pažnju da se u par sporskih grana mora poraditi na izmjenama pravila.

-To se prije svega odnosi na karate i planinarstvo. Imali smo dosta problema oko organizacije karate turnira. Mislimo da bi se moralo dosta poraditi na izmjenama i dopunama pravilnika o takmičenju u ovoj disciplini bar što se tiče MOSI, inače učešće karatista na  nardnim igrama bi moglo doći u pitanje.

Što se tiče planinarstav definitivno trebna donjeti odluku da se ekipe nadmeću u planinarskoj orjentaciiji kao što stoji u službenim aktima MOSI a ne forsiranjem orjentiringa sporta koji je u potpunoj suprotnosti sa planinarskom orjentacijom. Sve ostalo je funkcionisalo kako se to samo poželjeti može i mi predstavnici domaćina a nadamo se i svi učesnici igara u Prijepolju moramo biti ponosni na jubilarne MOSI, istakao je Radivojević.

Nakon što je podnesen izvještaj o proteklim igrama uslijedio je i izbor i imenovanje novog Presjednika Skupštine MOSI, a tu funkciju će u narednom periodu obavljati Seadetin Mujezinović iz grada domaćina Novog Pazara, dok će njegov zamjenik biti iz Požege domaćina 52. MOSI, koji će biti imenovan na sledećoj Skupštini. Za sekretara Skupštine je izabran takođe Pazarčanin Ahmedin Viljuš, dok je Presjednik Stalnog komiteta istaknuti sportski radnik, direktopr sporskog saveza Novog Pazara, Enver Gusinac, koji je nakon imenovanja rekao:

–  Drago nam je što danas i definitivno počinjemo sa aktivnostima oko 51. MOSI. Pomalo sam razočaran odzivom opština učesnica jer se na ovoj Skupštini pojavilo svega 11 članica MOSI. Posebnu kritiku bih uputio opštinama koje su bliže Novom Pazaru a nisu stigle na ovaj značajan sastanak, a posebo bih se zahvalio svima koji su stigli a naročiti prestavnicima Sokoca, Rogatice i Novog Goražda kojima je Novi Pazar ponajdalji ali su ipak prisustvovali ovoj Skupštini. Vjerujem da se u narednom periodu neće dešavati ovaka neozbiljnost u prisustvu. Ipak, to neće umanjiti važnost donešenih odluka i smjernica u daljem radu do samog početka igara, istakao je Gusinac.

Prisutne je pozdravio  novi Presjednik Skupštine Seadetin Mujezinović koji je dodao: „Novi Pazar je  grad mladosti i sporta, skoro 50 odsto stanovinštva čine mladi. Imamo sve uslove da budemo dobri domaćini, odlične sporske terene, kapacitete za kvalitetan smještaj i ishranu. Jedino što nam nedostaje je atletska staza ali smo na pravom putu da i taj problem riješimo do starta igara. Novi Pazar je multietniči grad sa velikim brojem istorijskih spomenika i uz kvaliktetan kulturno zabavni program koga ćemo pripremiti za vrijeme trajanja igara vjeujem da će svi ukusi biti zadovoljeni i da će naš grad sigurno biti uspiješan domaćin ove divne sportske i kulturne manifestacije“, zaključio je Mujezinović.

Na kraju treba dodati i da su u radu Skupštine veoma aktivno učestvovali  predstavnici gradova učesnika iz Republike Srpske, Dejan Mićević iz Rogatrice, Vera Mijatović i Rada Marković sa Sokoca, koja je inače član stalnog komiteta MOSI, te Brane Mitrović iz Novog Goražda.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slaviša Vukašinović

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slaviša Vukašinović

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , , , , ,