Oko 30 bošnjačke djece pohađa nastavu

SRNA - Radoje Tasić - 18. septembra 2013. 058.ba

Osnovna škola „Vuk Kаrаdžić“ u Višegrаdu

VIŠEGRAD – U Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Višegradu nastavu pohađa 29 djece bošnjačke i troje romske nacionalnosti i do sada nije bilo nikakvih problema, potvrdila je pedagog u ovoj školi Mira Stojanović.

„Oni, kao i ostala djeca uče po zvaničnom programu Zakona o obrazovanju u Republici Srpskoj“, naglasila je Stojanovićeva.

Ona je dodala da se u nastavi koriste oba pisma ćirilično i latinično, a da su dva puta sedmično za učenike bošnjačke nacionalnosti obezbjeđeni časovi iz vjeronauke.

Najviše djece bošnjačke nacionalnosti, njih 11 nastavu pohađa u područnom odjeljenju osnovne škole iz Višegrada u naselju Međeđa.

Prema njenim riječima, za sve učenike koji dolaze iz okolnih višegradskih sela škola je uz pomoć Ministarstva prvosjete Republike Srpske i opštine Višegrad obezbjedila kombi za prevoz do škole.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,