Pobjeda Drine HE u gostima

08.09.2013.

Stadio u Doboju

VIŠEGRAD – Fudbaleri Sloge doživjeli su prvi poraz i to na svom terenu katastrofalnim rezultatom 0:3 od ekipe Drine HE iz Višegrada. Dobojlije su pružile blijedu, anemičnu i bezidejnu igru, a gosti su to brzim kontrama iskoristili i zasluženo slavili.

U 13. minutu domaći su imali dobru priliku koju je osujetio Govedarica. Onda slijede dve dobre šanse gostiju i to u 14. minutu kada je odlično u kazneni prostor ušao Darko Rosić, opalio po lopti, međutim, sjajno brani Miroslav Lukanović. U finišu prvog dijela Damjanović je dobro šutirao, Lukanović odbranio a odbijenu loptu pored gola šalje jedan gostujući igrač.

Tek što je počelo drugo poluvreme hladan tuš za domaće, kada na centaršut Tasića glavom mrežu Sloge pogađa Damjanović za 0:1. Tekao je 55. minut kada odličnu kontru izvode Višegrađani, Darko Rosić ulazi u šesnaesterac i za razliku od 14. minuta ovaj put je siguran i povećava prednost svog tima 0:2. Samo tri minuta kasnije evrogol sa nekih 17-18 metara postiže Gedeon Guzina za pobedu svog tima 0:3. Do kraja beležimo samo još jedan pokušaj Đorića koji je otišao preko gola gostiju.

– Čestitam protivniku na fer i korektnoj igri, na zasluženoj pobjedi. Pokazali su da imaju kvalitet u odnosu na nas, koji smo sramno odigrali današnju utakmicu. Razočarali smo naše navijače, ljude unutar kluba. Jedan odnos u igri koji ne treba da bude ni pomisao a kamoli da se tako igra. Loše smo odigrali pogotovo u drugom poluvremenu. Odnos u drugom poluvremenu kao i pojedinim momentima prvog dijela bio je katastrofalan. Uradićemo analizu. Svakako da će biti posljedice na kompletnu ekipu – rekao je Slavko Petrović trener Sloge.

SLOGA – DRINA HE 0:3 (0:0)

Strijelci: 0:1 Damjanović (47), 0:2 Rosić (55), 0:3 Guzina (58).
Stadion: Luke, Doboj.
Gledalaca: 300.
Sudija: Velibor Vidaković (Zvornik).
Žuti kartoni: Aleksić, Todić, Vuković (Sloga), Tasić, Marković, Ig. Mirković (Drina HE).

SLOGA: Lukanović, Aleksić, Prodanović, Vuković, Đorić, Kršić, Kujundžić (od 58. minuta Lukić), Nešković (od 46. minuta Janković), Filipović, Todić (od 68. minuta Brajović), Asevedo Kruz. Trener: Slavko Petrović.

DRINA HE: Govedarica, Tasić, Pljevaljčić, Pavlović, Iv. Mirković, Marković (od 84. minuta Spajić), Ig. Mirković, Damjanović, Soldar (od 64. minuta Tešević), Guzina (od 77. minuta Krsmanović), Rosić. Trener: Branislav Mutlak.

Igrač utakmice: Darko Rosić (Drina HE).