Počela sanacija četiri kilometra gradskih saobraćajnica

11.09.2013.

Asfaltiranje u Foči

FOČA – Početkom ove sedmice u Foči je počela sanacija gradskih saobraćajnica. Ukupna dužina ulica koje će biti asfaltirane je četiri kilometra.

Na ulicama koje su predviđene, sanacija će biti kompletna. Odjeljenje za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove stavilo je Karađorđevu ulicu kao prioritet, u kojoj su radovi u toku, potvrdila je načelnik Odjeljenja Branka Salamadija.

– „Sanacija podrazumijeva skidanje postojećeg sloja asfalta i kompletno presvlačenje novog sloja, izdizanje postojećih rešetki, slivnika i šahtova, te stavljanje ivičnjaka na mjestima gdje su ranije bili i na mnogim mjestima gdje nisu bili. Trenutno radimo nove ivičnjake u Krađorđevoj ulici, koju smo postavili kao prioritet. Naredna ulica koja će se raditi je Ulica Cara Lazara, a potom ćemo napraviti plan kako će sanacija ulica dalje ići” – zaključila je Salamadija.

Projektom sanacije obuhvaćene su još i Svetosavska, Ulica Vojvode Putnika, prostor ispred gradske pijace, parking u Ulici Nikole Pašića, Ulica Petra Kočića, saobraćajnica oko gradskog groblja, dio Krajiške, te ulice Petra Bojovića i Vuka Karadžića. Projektom je predviđena i sanacija mosta u Njegoševoj ulici, zatim Njegoševa, Principova, 1. maja i dio Nemanjine.

Glavni izvođač radova je Integral inžinjering, dok je preduzeće Ilidža putevi iz Istočne Ilidže podizvođač, koji radi pripremne radove. Radovi bi trebali biti završeni za dva do tri mjeseca, a njihova vrijednost je oko 993 000 konvertiblinih maraka.