Pomoć starim i nezaposlenim

05.09.2013.

UNDP Visegrad

VIŠEGRAD – Opština Višegrad potpisala je danas ugovor sa Razvojnim programom UN /UNDP/ i dvije nevladine organizacije o realizaciji projekta pomoći starim, socijalno i zdravstveno ugroženim i nezaposlenim licima, ukupne vrijednosti 80.000 KM.

Opština Višegrad u ovome je učestvovala sa 16.000 KM. Načelnik opštine Višegrad Slaviša Mišković kaže da će lokalna zajednica podržavati ovakve projekte čiji je cilj briga o socijalno isključenim građanima i onima koji radeći u poljoprivredi žele sebi obezbijediti posao.

Crveni krst provešće projekat pod nazivom “Uključite i nas stare”. Za tu namjenu višegradski Crveni krst dobiće 37.000 KM.

Sekretar Crvenog krsta Slavica Marković rekla je da će ugroženim licima, starijim od 60 godina, prema tom programu biti obezbijeđena svakodnevna medicinska pomoć i njega.

Za udruženje poljoprivrednika “Zavičaj” planirano je 44.000 KM koje će biti utrošene za opremanje kancelarija ove nevladine organizacije, nabavku računara, edukaciju i zapošljavanje poljoprivrednih proizvođača. Naziv projekta je “Lakše do posla”.

Predstavnik UNDP-a Samir Omerefendić rekao je da je ova lokalna zajednica do sada sa uspjehom provela dva značajna projekta i da je u njoj uspostavljen dobar odnos između lokalne uprave i civilnog društva.