Slađana Ujić dobitnica Nagrade za doprinos ženskoj kreativnosti u ruralnom životu

19. septembra 2013. 058.ba

Slađana Ujić

ROGATICA – Slađana Ujić je među 10 laureatkinja međunarodne Nagrade za žensku kreativnost u ruralnom životu za 2013. godinu.

Iz Ženeve je stigla prekrasna vijest da je Slađa Ujić iz sela Gučevo kraj Rogatice, prema odluci međunarodnog žirija Svjetske vrhovne ženske fondacije, jedna od deset ovogodišnjih dobitnica Nagrade za doprinos ženskoj kreativnosti u ruralnom životu.

Ova nagrada, koju Svjetska vrhovna ženska fondacija (World Women Summit Foundation) dodjeljuje od 1994. godine ženama i ženskim organizacijama koje se bore za poboljšanje položaja žena u ruralnim sredinama, je stigla u prave ruke odajući priznanje pregalačkim i višegodišnjim naporima Slađe Ujić koji traju od 2005. godine kada je osnovala Udruženje žena „Snop“, jedino žensko udruženje na području tri opštine, Rogatica, Sokolac i Han Pijesak.

Diploma za Slađanu Ujić

Uprkos brojnim problemima žena na selu u Bosni i Hercegovini, Slađa Ujić je, udruživši energiju i odlučnost sa ostalim ženama iz njenog Gučeva, uspješno privela kraju oko 15 projekata, koji, možda neveliki i skromni, ipak čine boljim život tamošnjih žiteljki i žitelja.

Prošle godine je Slađana izabrana za ministarku za ruralni razvoj u Ženskoj alternativnoj vladi BiH što je za nju svakako bilo priznanje da sav taj rad i trud nisu bili uzaludni.

Slađana Ujić je jedna od samo tri žene sa područja bivše Jugoslavije, a prva iz Bosne i Hercegovine, čiji su rad i rezultati prepoznati kao kvalitetni i podsticajni za život žena na selu i na međunarodnom planu.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,