Stanje bezbjednosti u Foči zadovoljavajuće

Opština Foča - Nataša Miletić - 20. septembra 2013. 058.ba

FORUM BEZBJEDNOSTI U FOČI

FOČA – Stanje bezbjednosti na području naše opštine je zadovoljavajuće zaključeno je na današnjem Forumu za bezbjednost opštine Foča, koji se održava redovno i pod projektom „Rad policije u lokalnoj zajednici“.

Saradnja lokalne zajednice sa policijom je veoma dobra i opština nastoji tu saradnju poboljšati što je moguće više, kako bi građani bili bezbjedni.

Na Forumu je razgovarano o mnogim aspektima bezbjednosti koji mogu uticati da se trenutno, zadovoljavajuće, stanje poboljša, rekao je načelnik opštine Foča, Radisav Mašić: -„Tu prije svega mislimo na saobraćaj jer želimo da odvijanje saobraćaja u prigradskom i gradskom području bude bezbjedno, da preduzmemo sve što je do nas i do policije, da postavimo odgovarajuću saobraćajnu signalizaciju a da policija kontroliše pridržavanje vozača i njihovo ponašanje u saobraćaju. Želja nam je da utičemo na vozače da zaista poštuju saobraćajne propise i da posebnu pažnju u ovom periodu obrate na onim područjima gdje imamo djece i gdje su škole, jer je to poseban aspekt o kojem je danas bilo riječi“.

FORUM BEZBJEDNOSTI U FOČI 2

Isto tako želimo, kada je riječ o ugostiteljskim objektima, bezbjednost podići na veći nivo tako da ćemo ovih dana preispitati rad svih ugostiteljskih objekata u onom smislu u kojem oni poštuju, odnosno ne poštuju, odluke o radnom vremenu. Obaveza opštine je da sve što je ukazano kao bezbjedonosni problem riješi“ – istakao je Mašić.

U prilog zadovoljavajućem stanju bezbjednosti u našoj opštini govore podaci koje posjeduje policija a to su, prije svega, podaci o broju izvršenih i rasvijetljenih krivičnih djela. Za sada nema tendencije povećanja broja krivičnih djela, remećenja javnog reda i mira i broja saobraćajnih nezgoda, istakao je Zoran Vuković, komandir saobraćajne policije  Stanice javne bezbjednosti Foča: -„Ti podaci govore da nema teških krivičnih dijela, nema djela ubistava, silovanja, razbojništava, otuđenja vozila i nekih skupih ličnih stvari. Uglavnom su u pitanju krivična djela otuđenja stvari manje imovinske vrijednosti, te djela koja su manje društveno štetna. Nemamo narušavanja javnog reda i mira koji bi doveli do veće uznemirenosti građana posebno u toku ove godine“.

Slična situacija je i po pitanju bezbjednosti saobraćaja. U toku ove godine imali smo samo jednu saobraćajnu nezgodu sa smrtno stradalim licem a većina ostalih saobraćajnih nezgoda su sa manjom materijalnom štetom. Danas smo najviše govorili o bezbjednosti djece u saobraćaju pa smo konstatovali da ta problematika nije značajno izražena u našem gradu“ – zaključio je Vuković.

Pripadnici saobraćajne policije će naredne sedmice u fočanskim školama i Dječijem vrtiću „Čika Jova Zmaj“ prikazati film i održati edukativna predavanja o bezbjednosti djece u saobraćaju.

Na Forumu se razgovaralo o akciji „Biraj život bez oružja“ i zaključak je da svi građani trebaju predati staro oružje, koje je sada već neupotrebljivo i koje predstavlja opasnost po život. Poziv na broj policije je anoniman, a nakon njega policijski službenici i pripadnici Civilne zaštite izaći će na teren i ukloniti oružje i eksplozivna sredstva.

 

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,