Šuka za radost Fočaka

15.09.2013.
FK Sutjeska - FK Kozara

Foto arhiva

FOČA – Mnogo teže nego što se očekivalo Sutjeska je stigla do nova tri boda i učvrstila mjesto u vrhu tabele.

Gost iz Ugljevika su se pokazali fočanskoj publici kao veoma čvrst protivnik i malo je falilo pa da stadion pokraj Ćehotine napuste neporaženi.

Domaći tim je od početka utakmice krenuo ofanzivno pa su već u samom otvaranju utakmice imali najbolju priliku za postizanje pogotka. Nakon kornera u buketu igrača pred golom Rudara najviši u skoku je bio Dejan Drakul, koji je loptu zahvatio glavom i pogodio prečku gola gostiju.

Do kraja prvog dijela Fočaci su stvorili još nekoliko poluprilika, dok su se gosti orjentisali za zatvoreniju varijantu i sa par brzih kontranapada su pokušali da ugroza gol domaćeg tma ali njihove akcije su se uglavnom završavale pred kaznenim prostorom Sutjeske.

I u drugom dijelu utakmice domaći tim je diktirao tempo a trenutak odluke se desio u 66. minutu. Neđo Šuka je ušao u kazneni prostor Rudara gdje ga je faulirao gostujuči igrač Vukašin Benović, sudija Dušan Berak je bez razmišljanja pokazao na bijelu tačku. Šuka je preuzeo odgovornost i bio je precizan sa 11 metara za vođstvo svoga tima.

U 86. minutu gosti zamalo nisu stigli do izjednačenja. Slobodan udarac sa preko dvadeset metara je izveo Duško Bogićević koji je silovito šutirao i pogodio prečku domaćeg gola.

U sudijskoj nadoknadi Fočaci su mogli udvostručiti prdnost. Sve je lijepo uradio Boško Radović, napravio solo prodor, stigao na ivicu kaznenog prostora Rudara, uputio lob udarac i kada je golman Dragić već bio savladan lopta je pogodila prečku gola Ugljevičana.

Sutjeska – Rudar (U) 1:0 (0:0)

Strijelac: Šuka u 66. min (11 m).
Gradski stadion.
Gledalaca: 300.
Sudija: Dušan Berak (Trebilja) 7.
Žuti kartoni: Simić, Mrgud, Pljevaljčić, D.Drakul (Sutjeska), Benović, Davidović, Radovanović (Rudar).

Sutjeska: Petrović 7, R.Drakul 6,5 (od 60. min. O.Pljevaljčić-), Filipović 7, Mrgud 7, V.Radović 7 (od 89. min. N.Pljevaljčić-), Ivanović 7, Simić 7,5, Sekulović 7, Šuka 7,5 (od 89. min. B.Radović-), R.Radović 7, D.drakul 7,5.

Rudar (U): Dragić 6,5, Marković 6,5, Radovanović 6,5, Cvijić 6 (od 87. min. Mumbašić-), Nešković 6, Davidović 6, Bogićević 6,5, Marković 6, Lazić 6,5, Jugović 6,5, Benović 6,5.

Igrča utakmice: Neđo Šuka (Sutjeska).