Sutra otvaranje Fabrike znanja [PROGRAM]

SRNA - 10. septembra 2013. 058.ba

Fabrika Znanja u Andrićgradu

ANDRIĆGRAD – Edukativna manifestacija informacionih tehnologija Fabrika znanja sutra će biti otvorena u Andrićgradu.

Prema najavi organizatora, ovu dvodnevnu manifestaciju trebalo bi da otvori predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Manifestacija informacionih tehnologija održava se pod pokroviteljstvom predsjednika Republike, uz podršku Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske i velikog broja međunarodnih kompanija i lokalnih sponzora.

Na svečanom otvaranju, zakazanom za sutra u 12.00 časova, gostima će se obratiti i Veselin Jevrosimović, predsjednik kompanije „ComTrade“, koja od samog početka pruža podršku ovoj manifestaciji.

Osnovni koncept manifestacije Fabrika Znanja zasnovan je na pragmatičnom pristupu i direktnoj komunikaciji između uspješnih, svjetski priznatih stručnjaka i mladih ljudi koji se tek upoznaju sa svijetom tehnologije i razmatraju svoje mogućnosti za izgradnju karijere.

Organizatori Fabrike Znanja očekuju dolazak više od 2.000 učenika osnovnih i srednjih škola, koji će imati priliku da prisustvuju predavanjima i radionicama u okviru kojih mogu naučiti neke od osnovnih principa informatičke industrije pod nadzorom iskusnih profesionalaca.

Teme koje će biti obrađene u okviru Fabrike znanja odabrane su u skladu sa uzrastom i interesovanjima posjetilaca, uz poseban osvrt na različite aspekte izgradnje karijere u oblasti visoke tehnologije.

Predavači na ovoj manifestaciji dolaze sa uspješnih akademskih institucija i iz profesionalnih kompanija, a osim predavanja koja predstavljaju najbitniji oblik prenošenja stručnog znanja, posjetioci će imati priliku vidjeti i izložbu posvećenu mobilnim uređajima, te učestvovati u zabavnim sadržajima kao što su kvizovi znanja, kutak sa igricama…

Učenici i studenti koji pokažu najbolje poznavanje novih tehnologija imaće priliku da osvoje vrijedne nagrade.

Partibrejkers

Fabrika znanja biće završena koncertom beogradske rok-grupe „Partibrejkers„, koji će biti održan u četvrtak, 12. septembra sa početkom u 21.00 čas.

Projekat Fabrika Znanja počeo je 2009. godine, a do sada je obuhvatio događaje posvećene upotrebi informacionih tehnologija u obrazovanju na teritoriji Srbije, Crne Gore i Republike Srpske.

Započeta sa idejom da se promovišu nove tehnologije i njihova uloga u obrazovnom procesu, Fabrika Znanja predstavlja jedinstven događaj u jugoistočnoj Evropi.

U okviru ovog projekta, oko 3.000 učenika i studenata svake godine ima priliku da se iz prve ruke upozna sa aktuelnim trendovima na polju hardvera i softvera, uz pomoć više od 50 iskusnih predavača i demonstratora, kao i više od 100 volontera.

Sticanje tehnoloških kapaciteta je jedan od osnovnih preduslova za ekonomski i kulturni razvoj regiona, dok najmlađa populacija predstavlja ključ za rješavanje ovog problema na dugoročnom planu.

Fabrika znanja je u proteklih pet godina učinila mnogo da se otvore perspektive za proizvodnju informatičkih stručnjaka u nekoliko država u okruženju.

„Dosadašnja praksa je pokazala da među učenicima, ali i njihovim nastavnicima i profesorima, postoji veliko interesovanje za ovaj tip aktivnog učenja, što je ključni motiv za nastavak ove akcije uprkos svim logističkim i organizacionim izazovima“, ističe se u saopštenju organizacionog tima manifestacije.

PRILOG

PROGRAM – Fabrika Znanja

 

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,