Sve manji broj učenika u školama

opstinarudo.com - 06. septembra 2013. 058.ba

Osnovna škola u Rudom

RUDO – Prema informacijama koje su direktori škola sa području opštine dostavili odbornicima Skupštine opštine Rudo, broj učenika upisanih u novoj školskoj godini je manji ili je isti kao prethodne godine.

U Osnovnoj školi Rudo novu školsku godinu pohađaće 233 učenika upisana od prvog do devetog razreda. U prvi razred u u ovoj školi upisano je samo 27 učenika.

Osnovna škola Štrpca u ovoj školskoj godini ima upisanih 242 učenika. Ova škola ima šest područnih škola – Štrpca (95), Mioče (84), Oskoruša (5), Uvac (20), Budimlija (27) i Mokronozi (11). U dvije područne škole (Uvac i Oskoruša) ove godine nije upisan ni jedan novi učenik. Ukupno je upisano u prvi razred, ove škole, 21 dijete.

U JU „Srednjoškolki centar“ Rudo gimnaziju pohađa 69 učenika, na smjeru mašinski tehničar je 34 učenika, tehničara drumskog saobraćaja ima 45 i vozača motornih vozila 30. U odnosu na prošlu godinu ovo je smanjenje broja učenika sa prošlogodišnjih 197 na 178.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: