Botanički vrt na Bikavcu i arhivski park zasada u Višegradskoj banji

SRNA - 07. oktobra 2013. 058.ba

Botanički vrt

Foto ilustracija

VIŠEGRAD – Načelnik opštine Višegrad Slaviša Mišković potpisao je sa direktorom preduzeća „Omorika“ Novakom Savićem ugovor o realizaciji dva projekta iz oblasti biosfere, ekologije i zapošljavanja, koji treba da budu realizovani za mjesec dana.

„Riječ je o prvom projektu biodiverziteta u okviru kojeg će na brdu Bikavcu biti uređen botanički vrt sa novim sadnicama, info tablama o njima, rekonstukciji vidikovca iz austro-ugarskog perioda, parkovsksih klupa i mobilijara za djecu“, naveo je Mišković.

Planirano je i osnivanje arhivskog parka zasada u Višegradskoj banji gdje će biti zasađeno 100 sadnica rijetkog bilja, te da se uredi Banjski potok i postave staze i klupe za izletnike.

Ovaj projekat, vrijedan 20.000 evra, finansira Ministarstvo inostranih poslova Finske.

Direktor „Omorike“ Novak Savić rekao je da se drugi projekat odnosi na izvođenje javnih radova i zapošljavanja, odnosno na čišćenje i uređenje divljih deponija u gradu i okolini, zatim korita rijeke Rzava i popravke metalnih ograda.

Projekat, koji je vrijedan 40.000 KM, finansira Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, od kojih je 12.000 KM učešće opštine Višegrad.

Tokom realizovanja ovih projekta biće zaposleno 55 radnika sa evidencije Biroa za zapošljavanje.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , , , ,