Dodjela sredstava za samozapošljavanje u poljoprivredi

SRNA - 22. oktobra 2013. 058.ba

Rogatica grad

ROGATICA – Stanovnici opštine Rogatica, koji su prijavljeni na Biro za zapošljavanje, mogu da podnesu zahtjev za dodjelu između 6.000 i 10.000 KM za bavljenje poljoprivrednom proizvodnjom.

Poljoprivrednici ta sredstva mogu upotrijebiti za kupovinu poljoprivrednih mašina, nabavku muznih grla i rekonstrukciju staja.

Do sada je u okviru projekta „Zapošljavanje u poljoprivredi“ podneseno 29 zahtjeva za samozapošljavanje.

Organizator poslova rogatičkog Biroa Vera Damjanović rekla je Srni da ovaj projekat zajednički realizuju Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske i republički Zavod za zapošljavanje, a da će komisija izvršti bodovanje lica koja su podnijela zahtjeve.

Damjanovićeva je navela da je u toku realizacija projekta podrške zapošljavanja u privredi, u okviru kojeg se zapošljavanje kod poslodavca finansira sa 2.500 KM po nezaposlenom licu i 4.000 KM za samozapošljavanje nezaposlenih lica.

Prema njenim riječima, do sada je šest poslodavaca sa područja ove opštine podnijelo zahtjeve za zapošljavanje nezaposlenih lica.

Na području ove opštine realizuje se i projekat namijenjen za zapošljavanje djece poginulih boraca, ratnih vojnih invalida i nezaposlenih demobilisanih boraca.

Za samozapošljavanje djece poginulih boraca biće izdvojeno po 8.000 KM, dok će zapošljavanja kod poslodavca biti sufinansirano sa po 3.000 KM.

Ovaj projekat zajednički će realizovati Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske i Zavod za zapošljavanje.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,