Igor Radojičić u ŠG „Sjemeć“

Sreten Mitrović - 16. oktobra 2013. 058.ba

Igor Radojičić u Rogatici

ROGATICA – Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić, danas, 15. oktobra, boravio je u posjeti ŠG „Sjemeć“ u Rogatici.

Primili su ga vršilac generalnog direktora Javnog preduzeća „Šume Republike Srpske“ Radenko Laketić i direktor ŠG „Sjemeć“ Milorad Jagodić sa saradnicima, koji su ga upoznali sa trenutnim poslovnim rezultatima u ovom kolektivu i cijelom JP „Šume Republkike Srpske“.

Nakon skoro dva sata razgovora sa domaćinima, predsjednik Skupštine obratio se prisutnim novinarima i rekao slijedeće:

– Mi u kontinuitetu pratimo rad „Šuma Republike Srpske“ i mogu reći da su tu rezultati sve bolji. U ovoj godini već je iskazan dobit od 4,8 miliona maraka što je dokaz da je ovo preduzeće sa 4500 zaposlenih na dobrom putu da se oslobodi problema koji su ga pratili posljnjdnjih godina. Broj gubitaša sveden je na svega tri, a do kraja godine ostaće možda samo jedan.

Što se tiče „Sjemeća“ tu nema ništa novo. Radi se o gazdinstvu koje je primjer kako se i u ne baš najboljoj strukturi šumskog etata može uspješno poslovati pa i kad se vrši jedana socijalna funkcija, jer je ovdje preuzeto jedno preduzeće koje je bilo zrelo za stečaj i likvidaciju („Stara Gora“), rekao je predsjednik Radojičić.

Igor Radojičić u Rogatici

O tome da Javno preduzeće „Šume Republike Srpske“ sve uspješnije posluje govorio je vršilac dužnosti generalnog direktora Radenko Laketić.

– Kad je u pitanju „Sjemeć“, rekao je on, radi se o jednom od najstabilnijih gazdinstava ne samo ove godine, nego i duži niz godina iako mu šumski fond u odnosu na okruženje nije najbolji. Sve je u dobroj organizaciji, štednji i racionalizacji.

Direktor „Sjemeća“ Milorad Jagodić rekao je da posjeta predsjednika parlamenta predstavlja podršku za rad svih u gazdinstvu i njihovim naporima da „Sjemeć“ ostane na nivou tradicije – da posluje pozitivno bez obzira na sve teškoće koje ga prate.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , , ,