Krediti 333 milona KM

SRNA - 21. oktobra 2013. 058.ba

novac

ROGATICA – Kreditno zaduženje opština i gradova u Republici Srpskoj zaključno sa 31. avgustom iznosi 333.056.655 KM, rečeno je Srni u Ministarstvu uprave i lokalne samouprave.

Najzaduženije opštine su Kneževo, Pelagićevo i Pale, te gradovi Doboj i Banjaluka.

„Od 63 jedinice lokalne samouprave, kreditno zaduženje ima njih 53. Bez kreditnog zaduženja kod domaćih banaka su Vukosavlje, Istočni Drvar, Istočni Mostar, Jezero, Krupa na Uni, Kupres, Rogatica, Rudo, Srebrenica i Šekovići“, ističu u Ministarstvu prave i lokalne samouprave.

Opštine Vukosavlje, Krupa na Uni, Rogatica i Šekovići imaju saglasnost Ministarstva finansija za kreditno zaduženje kod Evropske investicione banke po projektu „Vodovod i kanalizacija Republike Srpske“.

Iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske podsjećaju da svake godine rade rang-listu stepena razvijenosti jedinica lokalne samouprave.

„Na osnovu rang-liste, vidljivo je da su izvjestan pomak u razvoju proteklih godina napravile Derventa i Modriča, koje su iz srednje razvijenih prešle u rang razvijenih opština Srpske“, navode u resornom ministarstvu.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,