Multioriginali iz fundusa muzeja savremene umjetnosti Srpske

SRNA / 058.ba - 23. oktobra 2013. 058.ba

Muzej u Foči

FOČA – U Muzeju „Stara Hercegovina“ u Foči večeras je otvorena izložba pod nazivom „Multioriginali iz fundusa Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske“.

Fočanskoj publici predstavljeno je 26 autora sa isto toliko slika sa prostora cijele bivše Jugoslavije.

Muzejski savjetnik Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske Nikola Galić rekao je da je ovo istorijska izložba koja pokriva period druge polovine 20. vijeka.

On je dodao da je izložba nastala povodom 40 godina rada Muzeja i da je, za sada, obišla brojne muzeje i galerije širom Republike Srpske, a uskoro će biti postavljena i u Hercegovini.

„Već 8. novembra bićemo u Gacku, a u planu je i Nevesinje, tako da ćemo pokriti i taj dio Hercegovine“, rekao je Galić.

Direktor Muzeja „Stara Hercegovina“ Branka Dragičević naglasila je da Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske ima dobru saradnju sa fočanskim muzejom i da je već četvrti put u Foči.

„Na ovaj način obogaćuje se kulturni život u Foči. Nastojimo da, osim naših stalnih postavki, svakog mjeseca ugostimo nove izložbe iz Republike Srpske, Srbije i Crne Gore“, rekla je Dragičevićeva.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , , ,