Najstariji posjetilac obišao Andrićgrad

24. октобра 2013. 058.ba

Baba u Andrićgradu

ANDRIĆGRAD – Osamdesetdevetogodišnja Višegrađanka u pratnji svoje djece obišla je Andrićgrad. Ispunila joj se želja da vidi grad od kamena, a ljepota i duh Andrićgrada produžili su joj život.

U posjetu Andrićgradu došla je Višegrađanka, Stevka Ičagić (89) koja je zbog bolesti privremeno na liječenju u Srbiji. Ispunila joj se želja da prošeta glavnom ulicom u Andrićgradu i obiđe spomenik nobelovcu Ivi Andriću, koga je lično poznavala. Otišla je Stevka i do crkve i kako sama kaže uvjerila se u ljepotu gradnje Andrićgrada.

– Dosta slušam na televiziji o Andrićgradu, ne razumijem zašto toliko svađe oko tako lijepih građevina. Uživala sam razgledajući knjižare, galerije, restorane. Potrebno je da svi uživamo u ovome što je Kusturica stvorio. Jako sam srećna i ponosna što je Andrićgrad u Višegradu. Danas se osjećam dobro i Andrićgrad mi je produžio život, priča Stevka.

Ona je dodala da je divno biti ovdje, okružen ljepotama modernog i nestvarnog, a sve u gradu gdje sam rođena i živjela sve ove godine.

Andrićgrad je do sad obišlo 150.000 posjetilaca iz svih krajeve Evrope i svijeta.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Jovana Borovčanin

Rođena je u Sarajevu, a osnovnu i srednju školu završila je u Višegradu. Diplomirala je u Banja Luci na Fakultetu Političke nauke, odsjek novinarstvo i komunikologija.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Jovana Borovčanin

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: