Nastavljena gradnja objekata bez dozvole

SRNA - 23. oktobra 2013. 058.ba

Policija

VIŠEGRAD – Policijskoj stanici Višegrad danas je prijavljeno da nepoznata lica unose građevinski materijal u objekat koji je obilježen zaštitnom trakom, a za koji je urbanističko građevinski inspektor prethodno utvrdio da ne postoji odobrenje za gradnju.

O ovom događaju obaviješten je dežurni tužilac koji je dao saglasnost da se izvrši uviđaj i preduzmu potrebne mjere radi dokumentovanja krivičnog djela „skidanje ili povreda službenog pečata ili znaka“, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo.

Na licu mjesta policijski službenici su zatekli predsjednicu Udruženja „Žene žrtve rata“, čiji su inicijali B.H. i nekoliko radnika koji su istovarali građevinski materijal.

B.H. je odbila poziv radi davanja pisane izjave u Policijskoj stanici Višegrad na okolnosti izvršenja ovog krivičnog djela, nakon čega je odbila da potpiše i primi poziv od policijskih službenika.

U toku je preduzimanje potrebnih mjera i radnji na dokumentovanju ovog krivičnog djela.

Na osnovu zahtjeva Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove opštine Višegrad, pripadnici Policijske stanice Višegrad 21. oktobra su pružili asistenciju ovom odjeljenju povodom obustavljanja izvođenja radova na stambenom objektu na kome je urbanističko- građevinski inspektor utvrdio da se vrše građevinski radovi za koje ne postoji odobrenje za gradnju.

Prilikom pružanja asistencije na licu mjesta nisu zatečeni radnici koji su izvodili građevinske radove.

Građevinski inspektor je izvršio zatvaranje gradilišta i obilježavanje službenom trakom građevinske inspekcije, te pečaćenje gradilišta i postavljanje rješenja o zabrani izvođenja građevinskih radova na ovom objektu.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , , , ,