Nenaplaćeno 1.6 milona opštinskih sredstava

Opština Foča - Nataša Miletić - 03. oktobra 2013. 058.ba

Opština Foča

Neodgovornost ili nešto drugo

FOČA – U proteklih šest godina opštinska kasa je „tanja“ za 1.6 miliona maraka. Toliko iznose obaveze za opštinske takse, među kojima su najveća dugovanja za građevinsko zemljište, komunalne naknade, komunalnu taksu za trgovinu.

Koliko je lokalna vlast brinula o naplati tih obaveza najbolje govori podatak da je u poslednje tri godine protiv neplatiša podnesena samo 61  prijava!

Da bi se oslobodila nerealnih potraživanja a koja se prenose iz godine u godinu, nova lokalna vlast je Skupštini opštine predložila otpis tih potraživanja.

Uz osudu politike koja je dozvolila takovo stanje i koja nije preduzela ništa da ta potraživanja naplati, odbornici će se ovom temom baviti i na narednoj sjednici, za koju će novoformirana komisija, predložiti spisak potraživanja za otpis duga.

Ovakvo ponašanje traži i odgovornost pa je sasvim izvjesno da će se od onih koji su zloupotrjebili svoj položaj i koji su neodgovornim radom ili svjesno , omogućili da oko 500 subjekata ne palti opštinske obaveze, tražiti odgovornost.

Zašto 1.6 miliona opštinskih obaveza nije naplaćeno? Kome su dugovi oprošteni? Zašto su se ovi podaci godinama skrivali? Ko je odgovoran? Ovo su pitanja na koja će se odgovori tražiti.

 

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , , , ,